ΛΑΟΣ Αδέσμευτη Καθημερινή Εφημερίδα Νομού Ημαθίας
Παρασκευή, 15 Απριλίου 2005
 Αρχική Σελίδα 
 
 Ειδήσεις 
 Χρήσιμα 
 Αρχείο 
 Εφημερίδα 
  
Πρωτοσέλιδο
Τοπικά Νέα
Λαϊκά Σχόλια
Άρθρα Συνεργατών
Πολιτισμός
Εκδηλώσεις
Αθλητικά
Οικονομία
Ελλάδα
Κόσμος



Πρωτοσέλιδο 02.03.2005

Τεύχη σε μορφή PDF


Τροποποίηση συνδρομής
Typos FM 3
Hits 61220
1969
Hosts 2767
110
Επισκέπτες 4433
155

0

12.04.2005

Βραβρεύθηκαν οι διακριθέντες, στους Πανελλήνιους Μαθηματικούς διαγωνισμούς

Εκδήλωση για την απονομή βραβείων στους μαθητές της Ημαθίας που διακρίθηκαν στους Πανελλήνιους Μαθηματικούς Αγώνες, διοργάνωσε το παράτημα της Ελληνικής Μαθηματικής (ΕΜΕ) Ν. Ημαθίας, το βράδυ της Κυριακής στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Το πάνελ απαρτιζόταν από τους κ.κ. Αργύρη Φελούρη καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Θόδωρο Μπόλη καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τους οικοδεσπότες Μανώλη Σαμόγλου Γραμματέα του Τοπικού Παραρτήματος του Χρήστου Παπα αντιπρόεδρο του τοπικού παραρτήματος και τον Πρόεδρο του Παραρτήματος κ. Κώστα Παπαδόπουλο ο οποίος καλωσόρισε γονείς, μαθητές και τους προσκεκλημένους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.


Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Φελούρης, ο οποίος έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή στις δραστηριότητες της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν οι μαθηματικοί:

"Το αποτέλεσμα της επίπονης προσπάθειας είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό αν σκεφτεί ότι από τα 6 μετάλλια τα 5 κατέκτησαν Ελληνες μαθητές. Και φέτος έχουμε μια πολύ καλή ισχυρή ομάδα" σημείωσε ο κ. Φελούρης και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παραρτήματα στα περισσότερα από τα οποία δεν υπάρχει κατάλληλη υποδομή.


Ο επόμενος στόχος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας είναι η υλοποίηση ενός προγράμματος τηλεκπαίδευσης. Καταλήγοντας ο κ. Φελούρης συνεχάρη τους μαθητές της Ημαθίας που διακρίθηκαν και τους καθηγητές του παραρτήματος.


Στον σύντομο χαιρετισμό του ο αντινομάρχης Ημαθίας κ. Ορέστης Σιδηρόπουλος, απευθυνόμενος προς τους βραβευθέντες μαθητές τους ευχήθηκε πάντα επιτυχίες όχι μόνο στην σχολική και ακαδημαϊκή τους ζωή, αλλά και σε όλες της φάσεις της. Παράλληλα διευκρίνισε ότι η επιτυχία δεν θα πρέπει να συνδέεται με τις υλικές απολαβές αλλά με ότι όμορφο και δημιουργικό προσφέρει η ζωή.


Ο δήμαρχος Βέροιας κ. Χρήστος Σκουμπόπουλος αναφέρθηκε στους μαθηματικούς διαγωνισμούς που αποτελούσαν πάντοτε μια γοητευτική δοκιμασία, όχι μόνον το δικαιολογημένο ενδιαφέρον της μαθηματικής κοινότητας, αλλά και την προσοχή και την αναγνώριση και τον θαυμασμό ευρύτερων ομάδων και στρωμάτων του πληθυσμού".


"Αναγνώριση και θαυμασμό, που, με ενθουσιασμό, χαρά και συγκίνηση,  εκδηλώνονται, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε συλλογικό και θεσμικό επίπεδο, και σήμερα, που τιμούμε τα παιδιά μας, που διακρίθηκαν στους μαθηματικούς διαγωνισμούς "ΘΑΛΗΣ", "ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ", και "ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ" είπε μεταξύ άλλων και κατέληξε:


"Κι αξίζουν, πράγματι, την τιμή, τον θαυμασμό και τα συγχαρητήριά μας όλ' αυτά τα παιδιά, γιατί κατέκτησαν την επιτυχία, γιατί αποδεικνύουν πως ξέρουν να αγωνίζονται με θάρρος και επιμονή, με συνέπεια και σοβαρότητα, με προσήλωση στους στόχους τους και με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους, και γιατί αποτελούν την χρυσή ελπίδα της κοινωνίας μας για ένα καλύτερο αύριο". 


Οι μαθητές που διακρίθηκαν  ανά κατηγορία είναι οι εξής:


ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ


Τιντινίδης Αθανάσιος και Προύσαλη Ευθυμία.


ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ


Προύσαλης Θεοδόσης, Κατσιαμάκα Αμαλία, Κοτίδης Ανέστης, Σιμόπουλος Αγγελος, Βαφείδης Αναστάσιος, Αναστασόπουλος Αλέξανδρος, Προύσαλη Ευθυμία.


ΘΑΛΗΣ


Γερακόπουλος Βασίλειος, Θεοδουλίδης Ευστάθιος, Κυρανου Ιρις, Κωστουρος Γεώργιος, Προυσαλης Θεοδόσης, Κατσιαμάκα Αμαλία, Κύρτσης Κων/νος, Χορτη Αθηνά, Γκασιαβέλης Πολύκαρπος, Δάϊου Αικατερίνη, Καραγιαννόπουλος Δημήτριος, Κοτίδης Ανέστης, Κούγκα Χρυσάνθη - Σοφία, Λαζαρίδου Ελευθερία, Μαγγανάρη Ευαγγελία, Τσαλκιτζής Απόστολος, Παπαστεργίου Δέσποινα, Παπαστεργίου Πολυξένη, Σιμόπουλος Αγγελος, Αμβροσιάδης Θεοκλής, Βαφείδης Αναστάσιος, Καβάκης Κων/νος, Κουτσογιάννης Ευστάθιος, Κωτσιοπούλου Χριστίνα, Μπαϊτσης Μιχάλης, Στολτίδης Τηλέμαχος, Αναστασόπουλος Αλέξανδρος, Αριστοτέλης Μέλιος, Κατσαρης Ζαφείρης, Μολυβάς Δημήτριος, Μπαλτζής Αντώνιος, Μπάρκα Αναστασία, Μπουντουσης Παναγιώτης, Νικοπούλου Αναστασία, Προύσαλη Ευθυμία, Σισμανίδου Ευθυμία.

'Ελσα Φανάρα
[email protected]

« Απρίλιος » « 2005   *
Δε Τρ Τε Πέ Πα Σά Κυ
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
14.04.2005

» Θεμελιώνεται το όραμα για το δικαστικό μέγαρο
» Επιφυλακτικοί οι απολυμένοι της "Τρικολάν"
» Απορρίφθηκε η απόφαση του Δ.Σ. Αντιγονιδών για το "Γιουσουρούμ"
» Δήλωση Γιάννη Χασιώτη
13.04.2005

» Να προστατευθεί το τοπικό εμπόριο
» Πολύ καλές κριτικές και εντυπώσεις για την Ημαθία στο "Τουριστικό Πανόραμα"
» Ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του το νέο Δ.Σ. του Ο.Σ.Η.
» Διαδικαστική και σύντομη η συνεδρίαση του Δ.Σ. Νάουσας
12.04.2005

» Επανέρχεται το θέμα του Αεροδρομίου Αλεξάνδρειας
» Συνεχίζεται στη Νάουσα το σεμινάριο του 2ου Γρ. Β/θμιας Εκπ/σης
10.04.2005

» Ξεκαθαρίζει το τοπίο στους Δήμους
» Από 1,40 σε 2 ευρώ αυξάνονται από αύριο τα διόδια
» 200 εκ. από Γ' ΚΠΣ για μικρές εμπορικές επιχειρήσεις
08.04.2005

» "Συμβιβασμός" στο θέμα των Σκοπίων;
» Υπόγεια σιδηροδρομική διάβαση και εργ. κατοικίες προωθεί ο Δήμαρχος Πλατέος
© Εφημερίδα Λαός 2005