ΛΑΟΣ Αδέσμευτη Καθημερινή Εφημερίδα Νομού Ημαθίας
Τετάρτη, 13 Απριλίου 2005
 Αρχική Σελίδα 
 
 Ειδήσεις 
 Χρήσιμα 
 Αρχείο 
 Εφημερίδα 
  
Πρωτοσέλιδο
Τοπικά Νέα
Λαϊκά Σχόλια
Άρθρα Συνεργατών
Πολιτισμός
Εκδηλώσεις
Αθλητικά
Οικονομία
Ελλάδα
Κόσμος



Πρωτοσέλιδο 02.03.2005

Τεύχη σε μορφή PDF


Τροποποίηση συνδρομής
Typos FM 3
Hits 58099
64
Hosts 2650
9
Επισκέπτες 4151
11

1

12.04.2005

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: Ας διαφυλάξουμε τη Μακεδονία μας

"Μακεδονία ξακουστή των… Σκοπιανών η χώρα"!
Κάπως έτσι παραλλαγμένο θα το τραγουδούν - και με το… διεθνή νόμο πλέον - οι βόρειοι γείτονές μας. Και εμείς δεν θα μπορούμε να πούμε τίποτα, αφού άρον-άρον σπεύσαμε να αποδεχθούμε πρώτοι το όνομά τους και να το δημοσιοποιήσουμε, όπως κάνουν τα παιδιά στα βαφτίσια τρέχοντας να πάρουν "συγχαρίκια" από τον  πατέρα του νεοβάπτιστου. Τρέξαμε να προλάβουμε, για να κερδίσουμε τι; Ίσως μια… παύλα δίπλα στο "Μακεδονία". Έλα, όμως, που η πραγματικότητα είναι άλλη: Μακεδονία, τελεία και παύλα!


Και εμείς εδώ, οι απόγονοι του Μ. Αλεξάνδρου και των Μακεδονομάχων, πώς θα λεγόμαστε; Όταν θα υπάρχει διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος, δηλαδή εθνότητα, με το όνομα "Δημοκρατία της Μακεδονίας", εμείς τι ρόλο θα παίζουμε; Αυτόν της "μακεδονικής μειονότητας"; Και θα 'χουμε ή δεν θα 'χουμε γίνει ρεζίλι των Σκοπιανών αν τελικά αληθεύει ότι εκτός από το όνομα που μας κλέβουν θα μας απαγορεύουν του λοιπού να αναφέρουμε σε επίσημα έγγραφα την περιοχή μας Μακεδονία!

Η Δυτική Μακεδονία, λοιπόν, για χάρη των Σκοπιανών θα πρέπει να μετονομαστεί σε Δυτική Βόρεια Ελλάδα κ.ο.κ., γιατί αν κάνουμε το λάθος και ζητάμε κονδύλια από τα διάφορα κοινοτικά ταμεία για την Δυτική, την Κεντρική ή την Ανατολική Μακεδονία θα μας τα… παίρνουν οι Σκοπιανοί!


Και τα ποτάμια αίματος που κύλησαν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, όλο αυτό το αίμα πήγε χαμένο; Ένα απατηλό κατασκεύασμα του Στάλιν και του Τίτο, των τελευταίων 60 ετών, μπορεί να υποκαταστήσει την Μακεδονία μας με την τρισχιλιετή ιστορία της; Και φυσικά όχι. Γιατί προστρέξαμε, λοιπόν, να αποδεχθούμε πρώτοι εμείς μια ονομασία που τα ακυρώνει όλα αυτά; Γιατί "προδώσαμε" τη γραμμή που χάραξε το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κων/νο Καραμανλή το 1992, σύμφωνα με την οποία "η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί ονομασία του γειτονικού κρατιδίου που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία";

Μήπως γιατί θα γράφεται "Makedonija" και όχι "Macedonia"; Καλά, δεν ξέρουν οι πολύξεροι κατά τα άλλα διαπραγματευτάδες ότι και στα… κινέζικα να το γράψουν η Μακεδονία είναι μία και δεν αλλάζει και είναι ελληνική;


Είπε προχθές ο Άνθιμος της Θεσσαλονίκης ότι "βλέπει πένθος στη Μακεδονία μας"  υπονοώντας ότι θα έρθουν και ακόμη χειρότερες μέρες γι' αυτόν τον τόπο. Όμως, τέτοιες ηττοπαθείς και μοιρολατρικές δηλώσεις δεν προσφέρουν τίποτα αυτή τη στιγμή. Τώρα χρειάζεται ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ αλλά και άμεση αναθεώρηση της ελληνικής στάσης. Αν έγινε κάποιο λάθος χειρισμού να διορθωθεί. Αν το βάρος είναι μεγάλο για την Κυβέρνηση ας το μοιραστεί με τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών. Να αποφευχθεί το "θάψιμο" αυτού του μεγάλου εθνικού θέματος. Δεν ταιριάζει σε έναν Καραμανλή και σε έναν Μολυβιάτη να βάλουν αυτοί την ταφόπλακα. Η ιστορία και οι αμέτρητοι ήρωες στέκουν παραδίπλα, σιωπηλοί αλλά αμείλικτοι κριτές. Και η Γοργόνα, που αιώνες τώρα στα πελάγη ρωτάει τους καπετανέους αν “ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος;" θα αλλάξει το σκοπό της και θα ρωτά: "Η Μακεδονία, είναι ελληνική;". Και αλίμονο σ' εκείνο τον καραβοκύρη που θα της δώσει αρνητική απάντηση.

« Απρίλιος » « 2005   *
Δε Τρ Τε Πέ Πα Σά Κυ
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
12.04.2005

» Ερχεται και η Βαλκανιάδα
08.04.2005

» Χρηματοδότηση στις Ν.Α. από ΦΠΑ και τέλη κυκλοφορίας
» Αναβάλλεται για Νοέμβριο από το ΣτΕ η ένσταση του ΤΕΕ για τη θέση "12"
» Συνηγορίες για αεροδρόμιο δυτικά της Θεσ/νίκης
07.04.2005

» Θα γείρουν προς το δρόμο οι κορμοί και τα μεγάλα κλαδιά...
06.04.2005

» Πάει για αναβολή(;) η ένσταση του ΤΕΕ για θέση "12"
» Και ο Δήμος Βέροιας στο πρόγραμμα ανακύκλωσης
» Κρίσιμο το 2005 για τους Δημάρχους
05.04.2005

» Κράνη για δίκυκλα και "ελαφρύ πόδι" για τα Ι.Χ.
» Ο δρόμος προς Ταγαροχώρι - Λαζοχώρι
» Τί πρέπει να τρώμε, επιτέλους...
01.04.2005

» Σε 10 ημέρες και δεύτερη σύσκεψη για τη Λαϊκή Αγορά
» Παραλειπόμενα από το Νομαρχιακό Συμβούλιο
31.03.2005

» Και νέα καθυστέρηση για τις Εργ. Κατοικίες στην Αλεξάνδρεια
» Προσεισμικοί έλεγχοι σε σχολεία της Ημαθίας
© Εφημερίδα Λαός 2005