ΛΑΟΣ Αδέσμευτη Καθημερινή Εφημερίδα Νομού Ημαθίας
Πέμπτη, 26 Μαϊου 2005
  
Πρωτοσέλιδο
Τοπικά Νέα
Λαϊκά Σχόλια
Άρθρα Συνεργατών
Πολιτισμός
Εκδηλώσεις
Αθλητικά
Οικονομία
Ελλάδα
Κόσμος

Πρωτοσέλιδο 02.03.2005



Τεύχη σε μορφή PDF


Τροποποίηση συνδρομής
Mobile Planet - Μακροχώρι Βέροιας
Hits 105973
1481
Hosts 4944
127
Επισκέπτες 8651
139

2

17.05.2005

“Βασίλισσα” και πάλι η Βέροια 0-2 στο Καλοχώρι

Ένα ακόμη βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου και την επισφράγιση της ανόδου της στην Β΄ Εθνική έκανε η Βέροια, μετά την χθεσινή της νίκη επί των Λύκων στο Καλοχώρι με 2-0.

Οι Βεροιώτες βρέθηκαν μάλιστα κοντά στο "σφράγισμα" του εισιτηρίου που οδηγεί στην επόμενη κατηγορία, καθώς μέχρι το 87΄ο ΠΑΣ Γιάννενα έχαναν από την Πτολεμαϊδα με 0-1.

Ωστόσο οι Γιαννιώτες νίκησαν και η μαθηματική επιβεβαίωση της επιστροφής της "Βασίλισσας" στην Β΄Εθνική, θα καθυστερήσει για τουλάχιστον ακόμη μια αγωνιστική. Οι Βεροιώτες χθες δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης, χωρίς αυτό να τους εμποδίσει να φτάσουν σε μια άνετη νίκη.

Δικαιολογία για την ποιότητα μιας ομάδας σαν τη Βέροια μπορεί σαφώς να αποτελέσει ο κακός αγωνιστικός χώρος. Ίσως όμως οι "κυανέρυθροι" να υποτίμησαν κάπως τον πολύ πιο αδύναμο αντίπαλό τους. Ωστόσο ο Λαναρής έδωσε για ακόμη μια αγωνιστική την λύση και με δύο προσωπικά του τέρματα χάρισε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του.
Στον αντίποδα οι γηπεδούχοι αψηφώντας για ακόμη ένα παιχνίδι το πλήθος προβλημάτων που τους ταλανίζουν, στάθηκαν αξιοπρεπώς απέναντι στον ανώτερο αντίπαλό τους.

Είχε ευκαιρίες η Βέροια

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν νωθρά στον αγώνα, με τους Λύκους να έχουν μια ελαφρά υπεροχή, άκαρπη όμως. Εκεί μίλησε η εμπειρία των φιλοξενουμένων οι οποίοι με συνοπτικές διαδικασίες δημιούργησαν δύο καλές ευκαιρίες για γκολ. Μάλιστα η δεύτερη ήταν διπλή, με τον Γεωργιάδη να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας τω Λύκων.

Ενώ οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων αναλώνονταν σε  σε διεκδικήσεις στον χώρο του κέντρου και όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα έληγε χωρίς σκορ, ήρθε η ώρα του Λαναρή. Ο Κυζερίδης  σέρβιρε και ο πρώτος σκόρερ της Βέροιας και του φετινού πρωταθλήματος με εξαιρετική κίνηση - δείγμα της κλάσης τους - βρήκε δίχτυα.

Το γκολ αυτό καθησύχασε κάπως τους φιλάθλους και τους ανθρώπους της "Βασίλισσας", οι οποίοι διέκριναν μέχρι τότε την αδυναμία να φτάσουν στα καρέ του Χαρίση.


Δεύτερο δοκάρι

Στο δεύτερο ημίχρονο παρουσιάστηκε η ίδια εικόνα από της δύο ομάδες, με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Η υπεροχή τους αυτή μετουσιώθηκε σε τρεις καλές  στιγμές, με την τελευταία να είναι και η πιο κλασική.

Ήταν ο Μαυρίδης αυτός που μιμήθηκε τον συμπαίκτη του Γεωργιάδη και βρήκε για δεύτερη φορά το δοκάρι, το δεξί κάθετο αυτή την φορά. Από κει και πέρα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, όπως και στο πρώτο μέρος. Μάλιστα όσο περνούσε η ώρα το ρευστό 1-0, έκανε επικίνδυνες τις λιγοστές επιθέσεις των Λύκων.

Τελικά την λύση έδωσε - αργά βέβαια - και πάλι ο Λαναρής. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κυζερίδης ανέλαβε και πάλι ρόλο δημιουργού και ο Λαναρής με δεύτερη περίτεχνη κίνηση στον χθεσινό αγώνα, πέτυχε το 2-0, δίνοντας το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς.

Άπαντες πλέον στις τάξεις της Βέροιας, δίνουν ραντεβού στην Άρτα, όπου περιμένουν να "σφραγίσουν" και μαθηματικά το εισιτήριο της Β΄ Εθνικής.

 
ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ

16’ Σουτ του Αμαεφούλε υπό πίεση, αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ ο Χαρίσης.
17’ Σέντρα του Λαναρή από δεξιά, κεφαλιά του Δ. Σαμαρά αποκρούει εκπληκτικά ο Χαρίσης, η μπάλα πάει στον Παπαδόπουλο που σεντράρει για το κεφάλι του Γεωργιάδη, ο οποίος στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Χαρίση.
42’ Σέντρα του Κυζερίδη από αριστερά, ο Λαναρής πιάνει κεφαλιά και στέλνει τη μπάλα στην απέναντι γωνία απ’ όπου βρίσκεται ο Χαρίσης γράφοντας το 0-1.
51’ Σουτ του Κυζερίδη από το ύψος της περιοχής, φεύγει λίγο άουτ.
59’ Ο Παπαδόπουλος από καλή θέση πιάνει «χλιαρό» σουτ, στα χέρια του Χαρίση.
61’ Μετά από σύγχυση στην περιοχή των Λύκων, ο Μαυρίδης πιάνει στην κίνηση σουτ-κεραυνό για να τραντάξει η μπάλα το δεξί δοκάρι του Χαρίση!
81’ Ο Σιάφος μπαίνει στην περιοχή της ΒΕΡΟΙΑΣ, αλλά την τελευταία στιγμή πέφτει στα πόδια του ο Αποστολίδης και μπλοκάρει.
90’+ Ο Λαναρής περνάει δύο αμυντικούς και τον τερματοφύλακα Χαρίση και με σουτ γράφει το τελικό 0-2, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους 500 περίπου Βεροιώτες που βρέθηκαν στο γήπεδο του Καλοχωρίου.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Καλή ήταν η διαιτησία του κ. Μιχαηλίδη (Σ.Δ. Χαλκιδικής) και των βοηθών του κ.κ. Αθανασιάδη (Σ.Δ. Χαλκιδικής) και Κακαρδάκη (Σ.Δ. Λάρισας). Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι Ηπειρώτης, Τουλούπης, Βεργώνης και Μπαλάσκας των γηπεδούχων, Γεωργιάδης (Βέροιας).

ΣΥΝΘΕΣΗ ΛΥΚΩΝ
 Χαρίσης ,Παπαδόπουλος Γ. , Ηπειρώτης, Μακιέζε 
 Τουλούπης, Ευσταθιάδης ,(78' Καρτάλης),  Μόσχου 
 Παπατζίκος,   (64' Σιάφος), Γεροντίδης , (73' Πάτκος)   Βεργώνης ,  Μπαλάσκας
ΣΥΝΘΕΣΗ ΒΕΡΟΙΑΣ  

 Αποστολίδης ,Μαυρίδης  ,Σακελλαρίδης ,Σαμαράς Δ.   (61' Μαλλούς) , Καβακάς , Σαμαράς Β., Κυζερίδης 
  Γεωργιάδης  ,Λαναρής, Παπαδόπουλος ,(68' Μπαμπάτσικος), Αμαεφούλε , (80' Λαφαζανίδης) .

Βόλκος Βασίλης
[email protected]

« Μάιος » « 2005   *
Δε Τρ Τε Πέ Πα Σά Κυ
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
25.05.2005

» Όλα για τη νίκη!
» Οι αθλητικογράφοι του "Λαού" σχολιάζουν.
» Μία από τα ίδια και φέτος…
24.05.2005

» Η Βέροια γνώρισε βαριά ήττα στην Άρτα με 4-2
21.05.2005

» Στόχος η νίκη να...τελειώνουμε
20.05.2005

» Έτοιμος θα είναι ο Δημ. Σαμαράς
» Πορτογάλοι... οι ιδανικοί οικοδεσπότες
» Ξεκίνησε ο σχεδιασμός
19.05.2005

» Αναγέννηση Άρτας - ΠΑΕ Βέροια
18.05.2005

» "Στην Άρτα η στέψη της "Βασίλισσας"
» Προσκήνιο-Παρασκήνιο
17.05.2005

» Στοίχημα χωρίς νικητή…!
» Εκεί, εκεί στην Δ΄ Εθνική!
» Όμορφο φινάλε!
14.05.2005

» Εκτός αποστολής ο Αλέκος Μουτίδης
© Εφημερίδα Λαός 2005