ΛΑΟΣ Αδέσμευτη Καθημερινή Εφημερίδα Νομού Ημαθίας
Σάββατο, 14 Μαϊου 2005
 Αρχική Σελίδα 
 
 Ειδήσεις 
 Χρήσιμα 
 Αρχείο 
 Εφημερίδα 
  
Πρωτοσέλιδο
Τοπικά Νέα
Λαϊκά Σχόλια
Άρθρα Συνεργατών
Πολιτισμός
Εκδηλώσεις
Αθλητικά
Οικονομία
Ελλάδα
Κόσμος

Πρωτοσέλιδο 02.03.2005



Τεύχη σε μορφή PDF


Τροποποίηση συνδρομής
Hits 93191
314
Hosts 4307
38
Επισκέπτες 7996
44

1

10.05.2005

Βέροια - Κοζάνη 2-0

   Ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός της Βέροιας δεν θα περίμενε τέτοιο ΄δώρο΄στην προχθεσινή 30η αγωνιστική όπου η βασίλισσα του βορρά κέρδισε εύκολα την δυνατή Κοζάνη με 2-0 και ταυτόχρονα ο ΠΑΣ Γιάννινα άφηνε τις όποιες ελπίδες για άνοδο με την ήττα του στην Δράμα από την αδιάφορη Δόξα.

Έτσι η Βέροια ξέφυγε και πάλι με 7 βαθμούς διαφορά ,και η άνοδος της πλέον στην Β΄Εθνική είναι ζήτημα χρόνου .Δέν ξέρουμε τι δικαιολογίες θα πεί στον κόσμο των Ιωαννίνων ο πρόεδρος τους κ. Κούγιας ,αλλά πιστεύουμε ότι δεν θα φταίει και τώρα η Βέροια.


Παρά την διακοπή του πρωταθλήματος για τις γιορτές του Πάσχα ,και το μεγάλο ντέρμπυ της Τούμπας μεταξύ ΠΑΟΚ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ,πάνω από 3000 φίλαθλοι παρακολούθησαν την προχθεσινή αναμέτρηση, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι την λήξει του παιχνιδιού ,αλλά και την λήξη του αγώνα στην Δράμα ,όπου οι φίλαθλοι ξέσπασαν σε έξαλλους πανηγυρισμούς ,φωνάζοντας ρυθμικά Νάτοι, Νάτοι οι Πρωταθλητές.

Πάντως έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι που ικανοποίησε τον κόσμο αφού ήταν πλούσιο σε θέαμα ,με πολλές φάσεις ,δύο γκόλ ,δοκάρι ,και πολλές χαμένες ευκαιρίες .

Η Βέροια προσπάθησε να αιφνιδιάσει στην αρχή του παιχνιδιού ,αλλά δεν τα κατάφερε μια και ο Αλέκος Μουτίδης ,δύο φορές έχασε κλασσικές ευκαιρίες να ανοίξει το σκόρ.

Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι βρίσκοντας πολλά κενά στην άμυνα δημιούργησαν και αυτοί δύο ευκαιρίες ,και μάλιστα η μία βρήκε το δοκάρι της εστίας της Βέροιας .

Αμέσως η Βέροια αντέδρασε και παρά τα προβλήματα στην μεσαία γραμμή  και την ασυνεννοησία στην άμυνα ,στο 20΄λεπτό θα μπορούσε να ανοίξει το σκόρ ,όταν ο Αμαεφούλε από κοντά έπιασε κεφαλιά που απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Κοταρίδης .

Η πίεση έγινε πιο έντονη στην συνέχεια με αποτέλεσμα στο 38΄λεπτό ύστερα από εκπληκτικό κτύπημα φάουλ του Γιώργου Λαναρά η μπάλλα κατέληξε στα δίκτυα της Κοζάνης ενώ οι φίλαθλοι για αρκετή ώρα χειροκροτούσαν όρθιοι τον αρχηγό της Βέροιας . Μετά το γκόλ και μέχρι την λήξη του πρώτου ημιχρόνου οι Κοζανίτες δεν απείλησαν σοβαρά την εστία του Αποστολίδη με αποτέλεσμα το Α΄ημίχρονο να λήξη με 1-0.

                
ΡΕΣΙΤΑΛ ΧΑΜΕΝΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ

Στο Β΄ημίχρονο  η Βέροια σαφώς βελτιωμένη επιζητούσε ένα δεύτερο γκόλ ,για να εξασφαλίσει την νίκη ,και παρά τις καλές ευκαιρίες στην αρχή του ημιχρόνου τελικά το 2-0 έγινε στο 73΄λεπτό με την βοήθεια και της τύχης ,αφού το σούτ του Λαναρή έξω από την περιοχή άλλαξε πορεία από την παρεμβολή του Δράκου που ξεγέλασε τον τερματοφύλακα της Κοζάνης και κατέληξε στα δίκτυα .

Πρίν γίνει όμως το 2-0 η Βέροια έχασε εκπληκτικές ευκαιρίες εξαιτίας της αστοχίας των επιθετικών της ,και της εξαιρετικής απόδοσης του τερματοφύλακα της Κοζάνης Κοταρίδη που είπε όχι σε  τέσσερις περιπτώσεις τετ-ατ-τετ  που βρέθηκαν οι Μουτίδης ,Παπαδόπουλος ,Σακελλαρίδης ,και Βας. Σαμαράς .

Η ομάδα όμως στο Β΄ημίχρονο λειτούργησε πολύ καλύτερα έπαιξε καλύτερο ποδόσφαιρο ,και προσέφερε θέαμα. Αυτό φυσικά προήλθε από το γεγονός ότι και οι αντίπαλοι παρέδωσαν τα ΄ όπλα' ΄μετά το γκόλ που λειτούργησε θετικά για τους Βεροιώτες που απέβαλαν το άγχος που τους διακατείχε ,και έφθασαν σε μία δίκαιη νίκη .

               ΦΑΣΕΙΣ - ΓΚΟΛ

4' Φάουλ του Λαναρή από αριστερά, κεφαλιά του Σαμαρά Δ. φεύγει ψηλά άουτ.
6' Ο Μουτίδης σε θέση τετ-α-τετ ανακόπτεται την τελευταία στιγμή από αμυντικό πριν πλασάρει τον Κοταρίδη.
7' Σέντρα του Β. Σαμαρά, κεφαλιά από καλή θέση του Μουτίδη, πάνω από το δοκάρι.
8' Σουτ του Θ. Παπαδόπουλου μέσα από την περιοχή της Βέροιας, η μπάλα χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι του Αποστολίδη και φεύγει άουτ.
10' Φάουλ-"κομπίνα" των Κοζανιτών, ο Κουλουκίδης μόνος απέναντι από τον Αποστολίδη σουτάρει για να αποκρούσει σωτήρια ο γκολκίπερ της "βασίλισσας".
19' Ωραία τρίπλα του Λαναρή και σουτ έξω από την περιοχή, στα χέρια του Κοταρίδη.
20' Σέντρα του Κυζερίδη, καρφωτή κεφαλιά του Αμαεφούλε διώχνει εκπληκτικά σε κόρνερ ο Κοταρίδης.
30' Απ' ευθείας φάουλ του Λαναρή, στα χέρια του Κοταρίδη.
31' Απ' ευθείας φάουλ του Θ. Παπαδόπουλου, η μπάλα σκάει μπροστά στον Αποστολίδη και καταλήγει κόρνερ.
32' Ωραίο μακρινό σουτ του Κυζερίδη, η μπάλα φεύγει λίγο δίπλα από το δοκάρι του Κοταρίδη.
32' Μακρινό σουτ του Βιτεβή, μπλοκάρει δύσκολα ο Αποστολίδης.
38' Απ' ευθείας φάουλ του Λαναρή, η μπάλα χτυπάει στο δοκάρι του Κοτταρίδη και σκάει μέσα από τη γραμμή, χωρίς να μπορέσει να αντιδράσει ο τερματοφύλακας της Κοζάνης (1-0).
50' Μπαλιά-τρύπα του Λαναρή για τον Β. Σαμαρά, που μόνος με τον Κοταρίδη πλασάρει για να σώσει ο γκολκίπερ της Κοζάνης.
51' Ο Μουτίδης μόνος με τον Κοταρίδη πλασάρει, για να αποκρούσει ο τελευταίος σωτήρια σε κόρνερ.
53' Φοβερή μπαλιά του Λαναρή για τον Β. Σαμαρά που μέσα στην περιοχή της Κοζάνης τριπλάρει έναν αμυντικό αλλά ανοίγει πολύ τη μπάλα και χάνεται η μεγάλη ευκαιρία.
61' Σέντρα του Κυζερίδη, κεφαλιά του Καβακά άουτ.
63' Νέα μεγάλη ευκαιρία για την Βέροια, ο Παπαδόπουλος μέσα στην περιοχή της Κοζάνης περνάει ωραία έναν αμυντικό και σουτάρει για να διώξει σε κόρνερ ο Κοταρίδης.
68' Τετ-α-τετ του Σακελλαρίδη, ο οποίος πλασάρει τον Κοταρίδη που αποκρούει και πάλι σωτήρια!
71' Φάουλ του Κυζερίδη, γυριστή κεφαλιά του Παπαδόπουλου αποκρούει και πάλι εκπληκτικά ο Κοταρίδης!
72' Διαγώνιο σουτ του Κοντογουλίδη, η μπάλα λίγο άουτ.
73' Πλασαριστό σουτ του Λαναρή, η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Δράκου και κατέληξε στα δίχτυα της Κοζάνης (2-0).

               ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

Η Βέροια την Κυριακή είχε δύο πρόσωπα ,κακή έως μέτρια στο Α΄ημίχρονο και πολύ καλή στην επανάληψη. Τόσο η  μεσαία γραμμή όσο και η άμυνα δεν τα πήγαν και τόσο καλά ,και ξαφνιάστηκαν από την αντίδραση των φιλοξενουμένων που χωρίς άγχος προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τους γηπεδούχους .

Έγιναν αρκετά λάθη αλλά ευτυχώς δεν στοίχισαν στους γηπεδούχους γιατί διαφορετικά θα υπήρχαν δυσάρεστες εξελίξεις.

Πάντως οι παίκτες που είχαν σταθεροί απόδοση σε όλη την διάρκεια του αγώνα  ήταν ο Αποστολίδης Λαναρής Βας. Σαμαράς και Κυζερίδης .Στό  Β ΄ημίχρονο όλη η ομάδα πήγε καλά  και βοήθησαν ιδιαίτερα οι Σακελλαρίδης ,Γεωργιάδης και Παπαδόπουλος που μπήκε αλλαγή.

Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του κ. Κοντογιαννίδη από τον Σύνδεσμο Ξάνθης που ήταν κοντά σε όλες τις φάσεις  όμως αν κρίνουμε την κίτρινη που έδειξε στον Σέου η φάση του τραυματισμού του Κυζερίδη  ήταν παράδειγμα αν όχι κίτρινης αλλά κόκκινης κάρτας . Πολλοί καλοί και οι δύο επόπτες κ.κ.Καπρινιώτης και Πασχαλίδης
Κίτρινες κάρτες  δέχθηκαν οι Κοντογουλίδης ,Σέου, Ευσταθιάδης, Γεωργιάδης[ Κοζάνης ] και Καβακάς ,Καβακάς [ Βέροιας ]

Συνθέσεις

ΒΕΡΟΙΑ ΄Αποστολίδης Σακελλαρίδης, Κυζερίδης ,Γεωργιάδης ,Λαναρής [Ζαρογιάννης 90΄] Σαμαράς Βας, Αμαεφούλε [ 87΄Λαφαζανίδης ],Μουτίδης [ 52΄Παπαδόπουλος ] Σαμαράς Δημ.,Μαυρίδης ,Καβακάς .
ΚΟΖΑΝΗ΄ Κοτταρίδης ,Δράκος ,Παπαδόπουλος Μιλ ,Βόταρης ,Σέου [83΄Ευσταθιάδης ]Κουλουκίδης Γεωργιάδης ,Παπαδόπουλος Θ. [Δούμας 89΄] Κοντογουλίδης ,Συμεωνίδης , Βιτεβής [ 46΄Μετικάνος ] 

Αποτελέσματα, βαθμολογίες στην σελίδα 17

Βόλκος Βασίλης
[email protected]

« Μάιος » « 2005   *
Δε Τρ Τε Πέ Πα Σά Κυ
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
14.05.2005

» Εκτός αποστολής ο Αλέκος Μουτίδης
» Με όπλο τη σοβαρότητα!
13.05.2005

» Ήλτεξ - Λύκοι - ΠΑΕ Βέροια
» Νικητής...στα σημεία ο Περικλής Αμανατίδης
» Άξιος πρωταθλητής ο ΓΑΣ Μελίκης!
» Πέφτει η αυλαία!
11.05.2005

» " Να κλείσουμε όλους τους αγώνες με νίκες"
» Ιδιαίτερη τιμή!
» Προσκήνιο-Παρασκήνιο
07.05.2005

» Μονόδρομος η νίκη!
» Η Βέροια υποδέχεται την Κοζάνη
06.05.2005

» Καλό τέλος…
» "Έχει δυναμική… αλλά αυτό δεν αρκεί"
» Βέροια - Κοζάνη
05.05.2005

» Δόξα Δράμας - ΠΑΣ Γιάννενα
© Εφημερίδα Λαός 2005