ΛΑΟΣ Αδέσμευτη Καθημερινή Εφημερίδα Νομού Ημαθίας
Κυριακή, 8 Μαϊου 2005
 Αρχική Σελίδα 
 
 Ειδήσεις 
 Χρήσιμα 
 Αρχείο 
 Εφημερίδα 
  
Πρωτοσέλιδο
Τοπικά Νέα
Λαϊκά Σχόλια
Άρθρα Συνεργατών
Πολιτισμός
Εκδηλώσεις
Αθλητικά
Οικονομία
Ελλάδα
Κόσμος

Πρωτοσέλιδο 02.03.2005



Τεύχη σε μορφή PDF


Τροποποίηση συνδρομής
Hits 87138
595
Hosts 3960
79
Επισκέπτες 7349
85

1

26.04.2005

Η Βέροια 0-1 τον Πανδραμαϊκό

Μπορεί να μην έπιασε σπουδαία απόδοση την Κυριακή η Βέροια όμως πήρε την "Χρυσή" νίκη" και τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς με το γκολ που πέτυχε στο 95΄ ο αρχηγός της Γιώργος Λαναρής και κράτησε την διαφορά των τεσσάρων βαθμών από τα Γιάννενα που κέρδισαν στην έδρα τους την Αναγ. Άρτας με 2-0.

Ο τρόπος που κέρδισε η ομάδα με το κτύπημα του πέναλτυ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων που έδειξε ο τέταρτος διαιτητής, πείραξε τόσο τους παίκτες και παράγοντες και φιλάθλους της Δράμας, όσο και τον Πρόεδρο του ΠΑΣ Γιάννινα κ. Κούγια που με αιχμηρές δηλώσεις στα κανάλια μίλησε για "Λαίλαπα" της Βέροιας που κερδίζει συνέχεια μέσα έξω και πρέπει αυτό να απασχολήσει… την ΕΠΟ και την ΕΠΑΕ!!!

Φαίνεται ότι ο κ. Κούγιας με το να κατηγορεί την Βέροια ρίχνει στάχτυ στα μάτια των φιλάθλων τηςιστορικής ομάδος που εκπροσωπεί μεταφέροντας την αποτυχία σε άλλους παράγοντες και δεν μας λέει πριν δύο εβδομάδες όταν τα Γιάννινα κέρδισαν στο 93΄ με πέναλτυ μέσα στους Λύκους ασχολήθηκε η Βέροια με το αποτέλεσμα".
Μήπως πρέπει να του θυμίσουμε επίσης όταν για ένα σακκουλάκι σπόρια η Βέροια τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές και έπαιξε εκτός στην Λάρισα, στο Βόλο και στην Καρδίτσα, με πρόεδρο τον ίδιο τον κ. Κούγια.

Πού ήταν τότε η ΕΠΟ και η ΕΠΑΕ να "προστατεύσουν" την Βέροια που έπαιξε μπαράζ στου Χαριλάου γιατί δεν είχε προβολείς το Στάδιο της Βέροιας, αλλά στον συγκεκριμένο παιχνίδι όχι μόνο δεν άναψαν οι προβολές αλλά η ομάδα έχασε με 2-1 από την Ελευσίνα με το ανύπαρκτο πέναλτυ που έδωσε ο Αγρινιώτης διαιτητής κ. Βαλιάνος.

Κύριε Κούγια σταματήστε επιτέλους να ασχολείστε με την Βέροια και μην βάζετε κάθε λίγο στο στόμα σας το όνομα της ιστορικής ομάδος που κάνει μία μεγάλη προσπάθεια ξοδεύοντας αρκετά χρήματα για την ενίσχυση της ομάδος, επενδύοντας στην υποδοχή και στις αθλητικές εγκαταστάσεις γιατί ο μεγαλομέτοχος κ. Γιώργος Αρβανιτίδης από την πρώτη στιγμή το δήλωσε και το κάνει πράξη πως θέλει μία ομάδα πρότυπο να πρωταγωνιστεί με τις "δικές της" δυνάμεις.

Μέτρια εμφάνιση

Παραλίγο να την "πληρώσει" άσχημα η Βέροια αφού είχε μέτρια απόδοση την Κυριακή, και δεν είχε καμία σχέση με τις εμφανίσεις των τελευταίων αγωνιστικών. Οι γηπεδούχοι παίζοντας το τελευταίο χαρτί για την παραμονή τους στην κατηγορία, αντιμετώπισαν την Βέροια, στα ίσα έδειξαν υπέρμετρο πάθος και αγωνιστικότητα χωρίς όμως αντιαθλητικά κτυπήματα. Κέρδισαν επίσης πολλές μονομαχίες αλλά δεν ήταν τόσο επικίνδυνοι αν εξαιρέσουμε 1-2 μόνο ευκαιρίες που έχασαν.

Οι παίκτες της Βέροιας ασυντόνιστοι και χωρίς σωστή ανάπτυξη, παρασύρθηκαν σε λάθος πάσες, και ότι ευκαιρίες δημιούργησαν ήταν όλες από στημένες φάσεις. Ιδιαίτερα δύο φορές από "κομπίνα" κτύπημα φάουλ όταν έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες οι Σακελαρίδης, Λαναρής και Παπαδόπουλος.

Οπωσδήποτε το τελικό αποτέλεσμα μετράει, αλλά θα πρέπει να ξέρουν οι παίκτες ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμη και αντί να χαλαρώνουν καλό είναι στις επόμενες αγωνιστικές να εντείνουν ακόμη περισσότερο τις προσπάθειές τους, γιατί χωρίς ιδρώτα και "αίμα" δεν κατακτάται τίποτα.

Σύμφωνα και με δηλώσεις του κ. Καλαϊτζίδη το γήπεδο ήταν "σκληρό" και οι παίκτες δεν μπορούσαν να κάνουν κοντρόλ. Όμως από την άλλη πρέπει να πούμε ότι οι παίκτες δεν ήταν τόσο προσεκτικοί, δεν ήταν τόσο αγωνιστικοί, νόμιζαν ότι θα κερδίσουν εύκολα το παιχνίδι.

Εμείς κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά και ο κόσμος απαιτεί στις τελευταίες αγωνιστικές να τα δώσουν όλα γιατί τέτοια ευκαιρία για άνοδο στην Β΄ Εθνική δεν θα ξανάρθει. Σοβαρευτείτε γιατί και έμπειροι παίκτες είστε αλλά και μεγάλα παιδιά…

Κλασικό πέναλτυ

Επειδή πολύς λόγος έγινε για την φάση του πέναλτυ στο 95΄, και μάλιστα έγινε αφορμή για επεισόδια από τους γηπεδούχους, επικαλούμενοι και το σχετικό βίντεο πιστεύουμε ότι η περίπτωση της ανατροπής του Νίκου Κυζερίδη ήταν κλασικό πέναλτυ και θα το σφύριζε ακόμη και ο Πρόεδρος του Πανδραμαϊκού…

Γιατί κάποιοι συνάδελφοι από την Δράμα και ιδιαίτερα κάποιος ηλικιωμένος… από την ΕΡΑ, ΣΠΟΡ μίλησε για πλαστό πέναλτι που μόνο αυτός μπορεί να μας εξηγήσει. Μπορεί να μας πει κάποιος αν έχει το δικαίωμα ή όχι ο εκάστοτε διαιτητής να επηρεάζεται από τον χρόνο που θα σφυρίξει κάποιο πέναλτυ;

Σίγουρα πρέπει να έχει "κότσια" ο εκάστοτε διαιτητής, και ο κ. Αργυρόπουλος απέδειξε ότι είναι "παλικάρι" όχι γιατί το πέναλτυ ήταν υπέρ της Βέροιας και πήρε μία πολύτιμη νίκη, αλλά γιατί εφάρμοσε απλά τον κανονισμό.
Άγγιξε το άριστα

Ο διαιτητής του αγώνα κ. Αργυρόπουλος από τον Σύνδεσμο Καστοριάς ήταν πολύ καλός και παρακολούθησε τις φάσεις από κοντά, δίκαια αξιολογήθηκε για το συγκεκριμένο παιχνίδι διαφορετικά δεν ξέρουμε τι θα γινόταν με κάποιο άλλο διαιτητή.

Συνθέσεις
Πανδραμαϊκός: Κοπάτσογλου, Μάτσος, Αλεξίου, Ταρασιάδης, Σαμαράς, Πατέλης, Ντούντου, Άντζας, Παραπέρογλου (76΄ Πολυχρονίδης), Μουρατίδης (93΄ Λαζαρίδης), Ζορμπίδης (88΄ Φεστερίδης).
Βέροια: Αποστολίδης, Σακελλαρίδης, Μαλλούς, Κυζερίδης, Λαναρής, Μπαμπάτσικος (66΄Μουτίδης), Παπαδόπουλος (85΄ Λαφαζανίδης), Αμαεφούλε, Δ. Σαμαράς, Μαυρίδης, Καβακάς.

Βόλκος Βασίλης
[email protected]

« Μάιος » « 2005   *
Δε Τρ Τε Πέ Πα Σά Κυ
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
07.05.2005

» Μονόδρομος η νίκη!
» Η Βέροια υποδέχεται την Κοζάνη
06.05.2005

» Καλό τέλος…
» "Έχει δυναμική… αλλά αυτό δεν αρκεί"
» Βέροια - Κοζάνη
05.05.2005

» Δόξα Δράμας - ΠΑΣ Γιάννενα
04.05.2005

» Γυρίζουν οι Γεωργιάδης - Βασ.Σαμαράς
29.04.2005

» Ραντεβού την Δευτέρα έδωσαν οι παίκτες της Βέροιας
28.04.2005

» "Γελάει" όλη η Ελλάδα με τα "καμώματα" του Κούγια
» Παρηγοριά στον άρρωστο
27.04.2005

» Κρατήσαμε και πάλι την διαφορά ασφαλείας
» Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο
» Προσκήνιο-Παρασκήνιο
26.04.2005

» Εύκολη επικράτηση!
23.04.2005

» Η ΒΕΡΟΙΑ ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΔΡΑΜΑΙΚΟ
© Εφημερίδα Λαός 2005