ΛΑΟΣ Αδέσμευτη Καθημερινή Εφημερίδα Νομού Ημαθίας
Τετάρτη, 20 Απριλίου 2005
 Αρχική Σελίδα 
 
 Ειδήσεις 
 Χρήσιμα 
 Αρχείο 
 Εφημερίδα 
  
Πρωτοσέλιδο
Τοπικά Νέα
Λαϊκά Σχόλια
Άρθρα Συνεργατών
Πολιτισμός
Εκδηλώσεις
Αθλητικά
Οικονομία
Ελλάδα
Κόσμος

Πρωτοσέλιδο 02.03.2005



Τεύχη σε μορφή PDF


Τροποποίηση συνδρομής
Typos FM 3
Hits 68568
148
Hosts 3056
21
Επισκέπτες 5187
23

3

15.04.2005

Τίμησαν τη μνήμη των 21 αδικοχαμένων μαθητών

Ο χρόνος κυλά γρήγορα. Μα η θλίψη μεγάλη και ο πόνος βαρύς… Δυο χρόνια συμπληρώθηκαν κιόλας προχθές από την αποφράδα ημέρα εκείνη (Κυριακή 13 Απριλίου 2003) που 21 μαθητές του Λυκείου Μακροχωρίου επιστρέφοντας αμέριμνοι και χαρούμενοι από σχολική εκδρομή στην Αθήνα, άφησαν την τελευταία τους πνοή στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών που συντάραξε ολόκληρο το Πανελλήνιο - και όχι μόνο...

Με αφορμή λοιπόν την συμπλήρωση δύο χρόνων από αυτό το τραγικό γεγονός πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο γήπεδο των Καβασίλων Τουρνουά ποδοσφαίρου το οποίο και ήταν αφιερωμένο στην μνήμη των 21 αδικοχαμένων παιδιών από τους Δήμους Αποστόλου Παύλου και Αντιγονιδών.

Στο τουρνουά πήραν μέρος τέσσερις ομάδες: Η Ένωση Αποστόλου Παύλου, η ΑΕ Αλεξάνδρειας, ο Άρης Θεσσαλονίκης (με ερασιτέχνες παίκτες κυρίως) και η ΑΕ Καβασίλων που είχε και την ευθύνη της διοργάνωσης του τουρνουά, ενώ τα παιχνίδια που δόθηκαν ήταν διάρκειας 35λεπτών το καθένα και ξεκίνησαν στις 5μ.μ.

Λίγο πριν ξεκινήσουν οι αγώνες, μαθητές κρατώντας στα χέρια τους πανώ στο οποίο απεικονίζοντας τα πρόσωπα των 21 αγγελουδιών μαζί με τους παίκτες των τεσσάρων ομάδων εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και παρατάχθηκαν στο κέντρο.
Το φιλμ των αγώνων. Το αθλητικό μέρος της εκδήλωσης "άνοιξε" ο αγώνας ανάμεσα στην "οικοδέσποινα" του τουρνουά ΑΕ Καβασίλων και τον Άρη Θεσσαλονίκης που τελείωσε ισόπαλος 0-0 και χρειάσθηκε να κριθεί στην διαδικασία των πέναλτι (καθ΄ ότι παράταση δεν υπήρχε).

Οπου οι "κιτρινόμαυροι" του Σάββα Αβετίδη με σκορ 4-1 επικράτησαν του αντιπάλου τους και προκρίθηκαν στον τελικό.Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Κολεσίδης με βοηθούς τους κ.κ. Τσανίδη και Κουκουτάρα.

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με τις εξής συνθέσεις:
ΑΕ Καβασίλων (Σ.Αβετίδης): Πιπιλίδης, Τσιρέλης, Διτσόλας, Πασχάλης, Χαλκιάς, Χουδαβερδογλου, Τοπαλίδης, Γουλσουζίδης, Τσολαρίδης , Αρ. Τσάκαλος, Διάλλας.
Άρης Θεσσαλονίκης (Ν.Πασαλής): Αλευράς, Γισγάκης, Συρόπουλος, Τσαγκαράκης, Σακαλής, Μποχώνης, Μωϋσιάδης, Χρυσάφης, Γεωργιάδης, Τελιώνης. Δια ποδός….Χαλβατζή η νίκη στην Αλεξάνδρεια.

Στο άλλο παιχνίδι που ακολούθησε, η Αλεξάνδρεια επιβλήθηκε της ΕΑΠ με 1-0 (λίγα 24ωρα πριν οι δύο ομάδες βρεθούν την Κυριακή εκ νέου αντίπαλες μεταξύ τους αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής ή περιφερειακό όπως προτιμάτε) χάρις σ΄ ένα γκολ του Κώστα Χαλβατζή και πέρασε στα τελικά.Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Τσανίδης με βοηθούς τους κ.κ. Κωτσιαντή και Κολεσίδη.

Οι συνθέσεις με τις οποίες αγωνίστηκαν οι δύο ομάδες: ΕΑΠ (Λ.Κελεσίδης): Εμμανουηλίδης, Κακαγιάννης, Αραμπατζής, Τοσουνίδης, Χασιώτης, Απόσογλου, Κελεσίδης, Νεστορόπουλος, Τεπετός, Παγγούρας, Καραμελίδης.Αλεξάνδρεια(Τ.Παπαδόπουλος): Καρασαββίδης, Αρίδας Στουγιαννόπουλος, Πέϊκος, Αναστασόπουλος, Πολυζόπουλος Π., Γιουρόπουλος, Μωραϊτης, Παπαδόπουλος, Τσάλμας, Χαλβατζής.Μικρός τελικόςΣτον μικρό τελικό αντίπαλοι βρέθηκαν ο Άρης Θεσσαλονίκης και η Ένωση Αποστόλου Παύλου από τον οποίο νικητής αναδείχθηκε το συγκρότημα του Μακροχωρίου στα πέναλτι με σκορ 8-7, αφού ο αγώνας στην κανονική διάρκεια του τελείωσε ισόπαλος με σκορ 1-1.

Tα γκολ σημείωσαν οι Τσακαλίδης για την ΕΑΠ (1-0) και Μωϋσιάδης από πλευράς Άρη (1-1) ενώ οι "κιτρινόμαυροι" της Θεσσαλονίκης είχαν και ένα δοκάρι με τον Παντελίδη.

Διαιτητής του Μικρού τελικού ήταν ο κ. Γιοβανόπουλος ενώ επόπτες οι κ.κ. Κωτσιαντής και Τσανίδης.
Στο ματς αυτό οι 11 παίκτες που αγωνίστηκαν από πλευράς Ένωσης Αποστόλου Παύλου ήταν: Ιωακειμίδης, Συλβιστόπουλος, Τζεϊρανίδης, Ξαγοράρης, Τσακαλίδης, Απόσογλου, Βασιλόπουλος, Ηλιάδης, Τεπετός, Μόσχος, Μανουσαρίδης.

Από πλευράς Άρη Θεσσαλονίκης, ο προπονητής Νίκος Πασαλής ανάμεσα στα νέα πρόσωπα που χρησιμοποίησε απέναντι στην ΕΑΠ ήταν και οι : Λίτος, Χατζής, Παπαδόπουλος, Αναστασίου, Τοπουζλίδης και Γιώρης.Η ΑΕ Καβασίλων νικήτρια του τουρνουά
Καβασίλων και Αλεξάνδρεια αποτέλεσαν το ζευγάρι του μεγάλου τελικού, όπου μετά από ένα δυνατό και γεμάτο σε αγωνία έκβαση παιχνίδι, οι δύο ομάδες εξήλθαν ισόπαλες με σκορ 0-0 και οδηγήθηκαν στα πέναλτι.

Oι παίκτες του Σάββα Αβετίδη καταφέρνοντας να σταθούν πιο εύστοχοι από την "άσπρη βούλα" επικράτησαν των "πρασίνων" παικτών με τελικό σκορ 6-5.Χρέη διαιτητή στον μεγάλο τελικό έκανε ο κ. Σπύρος Κωτσιαντής έχοντας για βοηθούς τους κ.κ. Τσανίδη και Κουκουτάρα ενώ η ομάδα της ΑΕ Καβασίλων παρατάχθηκε με την ίδια ενδεκάδα που αγωνίστηκε κόντρα στον Άρη Θεσσαλονίκης ενώ ο Τάκης Παπαδόπουλος από πλευράς Αλεξάνδρεια συμμετοχή στον μεγάλο τελικό έδωσε και στους παίκτες: Μυλωνά, Παπαδιά Κ., Παπαδιά Γ., Καρυπίδη, Πιπιλιάρη, Παπακωνσταντίνου, Φιλιππόπουλο και Φραγκάκη.

Aμέσως μετά το τέλος του μεγάλου τελικού έγιναν οι απονομές σ΄όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στο τουρνουά ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Δήμαρχοι Αντιγονιδών κ. Γρηγόρης Στεργιόπουλος και Αποστόλου Παύλου κ. Λευτέρης Βαλαβάνης, ο Αντιδήμαρχος Αντιγονιδών κ. Μιχάλης Μουταφίδης, ο Νομαρχιακός σύμβουλος κ. Κώστας Καραπαναγιωτίδης, εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αντιγονιδών και ο πρόεδρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας και Λυκειάρχης του Μακροχωρίου κ. Δημήτρης Γκέκας. Ακόμη στο τουρνουά παραβρέθηκαν αντιπροσωπεία της ΠΑΕ Βέροια αποτελούμενη από τον μεγαλομέτοχο κ. Γιώργο Αρβανιτίδη, τον προπονητή της ομάδας κ. Δημήτρη Καλαϊτζίδη τον άμμεσο συνεργάτη του κ. Γιώργο Κικερίδη και τους παίκτες Λαναρή, Σαββίδη, Συμπεθέρη και Μαλλού, ο κ. Χρήστος Καραλής ως εκπρόσωπος της ΕΠΣΗ και φυσικά κάτοικοι από τα Καβάσιλα και τις γύρω περιοχές.

Παύλος Τουτουντζίδης

« Απρίλιος » « 2005   *
Δε Τρ Τε Πέ Πα Σά Κυ
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
20.04.2005

» ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΝΑΡΗΣ: "Εμείς θα τερματίσουμε πρώτοι"
» Ο Α. Παπατζίκος και το βιβλίο Γκίνες
» Προσκήνιο-Παρασκήνιο
19.04.2005

» "Η άνοδος εξαρτάται μόνο από μας"
» Ο παλιός είναι αλλιώς
» Έπαιξε όσο…χρειάστηκε!
16.04.2005

» Λύκοι -ΠΑΣ Γιάννενα στο Καλοχώρι
» Ακόμη μία νίκη
» Οι Παλαίμαχοι Βέροιας 3-1 την ομάδα των Δασκάλων
15.04.2005

» Με αρκετές ελλείψεις η Βέροια 1-2 στα Σέρβια Κοζάνης
14.04.2005

» Τιτάν Σερβιών - Βέροια
» Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια!
13.04.2005

» "Δεν τελείωσε τίποτε ακόμη"
12.04.2005

» Η Βέροια ξέφυγε 0-2 στην Λάρισα τον Απόλλων
» Κρατάει γερά το Νεόκαστρο
© Εφημερίδα Λαός 2005