ΛΑΟΣ Αδέσμευτη Καθημερινή Εφημερίδα Νομού Ημαθίας
Τετάρτη, 13 Απριλίου 2005
 Αρχική Σελίδα 
 
 Ειδήσεις 
 Χρήσιμα 
 Αρχείο 
 Εφημερίδα 
  
Πρωτοσέλιδο
Τοπικά Νέα
Λαϊκά Σχόλια
Άρθρα Συνεργατών
Πολιτισμός
Εκδηλώσεις
Αθλητικά
Οικονομία
Ελλάδα
Κόσμος



Πρωτοσέλιδο 02.03.2005

Τεύχη σε μορφή PDF


Τροποποίηση συνδρομής
Typos FM 3
Hits 58221
186
Hosts 2654
18
Επισκέπτες 4161
21

3

12.04.2005

Κρατάει γερά το Νεόκαστρο

Τέσσερις αγωνιστικές πριν την λήξη του "μαραθωνίου" στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας και το ενδιαφέρον εξακολουθεί να παραμένει αμείωτο στην κορυφή όχι όμως και στην ουρά όπου τα πράγματα δείχνουν - εκτός βέβαια θεαματικού απρόοπτου - να έχουν ξεκαθαρίσει….
Η 26η αγωνιστική δεν άλλαξε τίποτα σε ότι αφορά τους διεκδικητές του τίτλου αφού ο πρωτοπόρος Αχιλλέας Νεοκάστρου καταφέρνοντας να ξεπεράσει επιτυχώς ένα ακόμη σημαντικό εμπόδιο, αυτό των Λευκαδίων εκτός έδρας με 3-1 συνεχίζει να κρατάει γερά τη διαφορά των 3 βαθμών από τον Μ. Αλέξανδρο Τρικάλων που με την σειρά του πήρε την νίκη με 3-1 στην εντός έδρας αναμέτρησης του με την ΑΕΠ Βέροιας και επιπλέον "καρπώθηκε" από τώρα τους τρεις βαθμούς της νίκης της επόμενης αγωνιστικής μιας και το πρόγραμμα τον φέρνει αντίπαλο με τον Ατρόμητο Διαβατού.
Στην μάχη της παραμονής, η Δόξα Νάουσας αναπτέρωσε τις ελπίδες της μετά και την νέα νίκη που πέτυχε σε βάρος του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας με σκορ 2-1 ενώ σ΄ ότι αφορά την Ελπίδα Μονοσπίτων και την Ν.Γενεά Ν. Νικομήδειας έμειναν και αυτήν την αγωνιστική με την πικρή γεύση της ήττας, αφού η πρώτη υποτάχθηκε στο γήπεδο της από τον Πλάτανο με 1-3 και η δεύτερη υπέκυψε στην Αγία Βαρβάρα εκτός έδρας με σκορ με 2-1 και αμφότερες παρέμειναν "κολλημένες στο βυθό" και όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να αποφύγουν το μοιραίο. Εκτός βέβαια κι αν συμβούν….κάποια θαύματα. Όμως επειδή στις μέρες μας θαύματα δεν γίνονται ο υποβιβασμός των Μονοσπίτων και της Νικομήδειας θα πρέπει να θεωρείται τελειωμένη ιστορία…
Από κει και μετά, τα Καβάσιλα πρόσθεσαν ένα ακόμη πολύτιμο τρίποντο στο ενεργητικό τους επικρατώντας άνετα 3-0 του Κοπανού και προωθήθηκαν στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ η Μελίκη με το ίδιο σκορ επιβλήθηκε της Κουλούρας και σιγούρεψε κατά 100% την παραμονή της στην κατηγορία. Όσο για τους "ασπρόμαυρους" της Κουλούρας θα επιδιώξουν στις τέσσερις στροφές που απομένουν για το φινάλε της κούρσας να πάρουν κάποιους βαθμούς ώστε να απεμπλακούν από κάθε έννοια ότι μπορούν να την πατήσουν.
Η εικόνα των ομάδων
Στη Μελίκη…. ο τοπικός Φίλιππος πήρε την νίκη με 3-0 από την Κουλούρα και καθάρισε και βαθμολογικά την υπόθεση παραμονή στην κατηγορία. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν στο 38΄να ανοίξουν το σκορ με δράστη τον Σίμο. Το 2-0 έκανε στο 55΄ο Νατσούρας ενώ το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Δημήτρης Χριστοφορίδης στο 87΄.
Στην Νάουσα…σημαντική νίκη που της δίνει το δικαίωμα να ελπίζει σε παραμονή πέτυχε το Σάββατο η τοπική ομάδα της Δόξας με 2-1 επί του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας ύστερα από αρκετά καλή εμφάνιση. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 15΄με τον Μίσκο, αλλά οι φιλοξενούμενοι δέκα λεπτά αργότερα ισοφάρισαν με τον Γ.Κίτσα. Το νικητήριο γκολ (2-1) σημείωσε ο Σιταρίδης στο 50΄. Πέραν τούτου οι "ασπρόμαυροι" της Νάουσας δεν μπόρεσαν να διευρύνουν ακόμη περισσότερο το σκορ, καθώς απέναντι τους βρέθηκε ο Τσάκας που περνώντας στον αγώνα αλλαγή στο 35΄αντί του τραυματισθέντα Θεοδώρου πραγματοποίησε εξαιρετικές αποκρούσεις.
Στα Καβάσιλα…η τοπική ΑΕΚ συνεχίζοντας την πολύ καλή της πορεία από την ημέρα που στον πάγκο της βρίσκονται ο Σάββας Αβετίδης πήρε την νίκη με το επιβλητικό 3-0 απέναντι στον Κοπανό ύστερα από ένα παιχνίδι χωρίς σκοπιμότητες καθ΄ ότι οι δύο ομάδες έχουν ανανεώσει το ραντεβού τους στην κατηγορία και για την νέα χρονιά. Στο 20΄ο Τσολαρίδης πέτυχε το 1-0, στο 53΄ο Πασχάλης ζευγάρωσε τα τέρματα της ομάδας του και το τελικό 3-0 σημείωσε ο Τοπαλίδης με γκολ που πέτυχε στο 64΄. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι "κιτρινόμαυροι" είχαν δύο δοκάρια στο 61΄και 64΄με τον Τσολαρίδη και τον Τοπαλίδη αντίστοιχα όπως και ένα χαμένο πέναλτι του Πασχάλη στο 45΄που απέκρουσε σωτήρια ο Τσιγκανόπουλος.
Στα Μονόσπιτα…χωρίς να …ιδρώσει ιδιαίτερα ο Μακεδονικός Πλατάνου εξασφάλισε το τρίποντο της νίκης επικρατώντας της γηπεδούχου ομάδας Ελπίδας με σκορ 3-1, στηριζόμενος κατά κύριο λόγο στην εμπειρία και την αποτελεσματικότητα των παικτών του. Στο 38΄ ο Αργιαντόπουλος έβαλε μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους για να κάνει τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σαμαράς το 0-2. Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 1-2 στο 45΄ ενώ στο 60΄ Αργιαντόπουλος διαμόρφωσε το τελικό 1-3.
Στην Αγία Βαρβάρα….το συγκρότημα του Χρήστου Τσελιόπουλου στάθηκε υπέρτερο της Νικομήδειας του οποίου και επιβλήθηκε με 2-1 σ΄ ένα παιχνίδι στο οποίο οι δύο ομάδες απέδωσαν καλό ποδόσφαιρο και πρόσφεραν καλό θέαμα. Οι γηπεδούχοι όμως καταφέρνοντας να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν πήραν την νίκη που τους κράτησε στο τέταρτο σκαλί της βαθμολογίας, σε αντίθεση με την ομάδα της Νικομήδειας που μετά και αυτό το αποτέλεσμα πατά και με τα δύο πόδια στην Β΄ κατηγορία.
Στον Πλάτανο….τα τυπικά γηπεδούχα Τρίκαλα εξασφάλισαν την νίκη με αντίπαλο την νεανική ομάδα της ΑΕΠ της οποίας επικράτησαν με σκορ 3-1 και συνάμα πήραν και "γλυκιά εκδίκηση" για την ήττα στον πρώτο γύρο που την…φρέναρε τότε και βαθμολογικά. Μόλις στο 3΄ ο Μπάμπης Χατζόπουλος έγραψε το 1-0 υπέρ των Τρικάλων. Οι "κιτρινομπλέ" ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Κουκουλή στο 59΄, αλλά οι Πολυζόπουλος στο 60΄και Χατζόπουλος στο 81΄με εύστοχο χτύπημα πέναλτι ήταν οι παίκτες που έκαναν το 3-1, σκορ το οποίο επικράτησε και στον αγώνα.
Στα Λευκάδια…ο πρωτοπόρος Αχιλλέας Νεοκάστρου συνέχισε την νικηφόρα πορεία του μιας και επιβλήθηκε της τοπικής "κυανόλευκης" ομάδας με 3-1.  Όσον αφορά  την αγωνιστική εικόνα της συνάντησης στο πρώτο μέρος, το συγκρότημα του Σπύρου Μπαλτατζίδη ήταν αυτό που κέρδισε τις εντυπώσεις με το προβάδισμα που είχε στο σκορ χάρις σε γκολ που πέτυχε στο 35΄ο Αμανατίδης και τις ευκαιρίες που δημιούργησε αλλά δεν κατάφερε να αξιοποιήσει. Στην επανάληψη το σκηνικό μεταβλήθηκε. Οι "ασπρόμαυροι" του Βασίλη Ιωάννου μεταμορφώθηκαν προς το καλύτερο και έχοντας την υπεροχή στο παιχνίδι, αφού πρώτα ισοφάρισαν στο 50΄με τον Σάκη Παπάζογλου σημείωσαν άλλα δύο τέρματα στην συνέχεια με τους Νιώπα και Παπάζογλου στο 60΄και 75΄ αντίστοιχα διαμορφώνοντας το σκορ σε 1-3 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα της συνάντησης. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα το δοκάρι που είχαν τα Λευκάδια στο 27΄με τον Καρασαρίδη.

Παύλος Τουτουντζίδης

« Απρίλιος » « 2005   *
Δε Τρ Τε Πέ Πα Σά Κυ
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
13.04.2005

» "Δεν τελείωσε τίποτε ακόμη"
12.04.2005

» Η Βέροια ξέφυγε 0-2 στην Λάρισα τον Απόλλων
» Εύκολο απόγευμα!
09.04.2005

» Στον αυριανό αγώνα στην Λάρισα
» “Στον ίδιο ρυθμό”
» Ένωση Απ. Παύλου Ώρα για νίκη
08.04.2005

» Θα προλάβει ο Ν.Κυζερίδης
» Προσκήνιο-Παρασκήνιο
» Ντύνεται στα "ερυθρόλευκα"
07.04.2005

» Ο Αθηναίος Παναγόπουλος στον αγώνα Απόλλων Λ. - Βέροια
» Η επόμενη μέρα…
06.04.2005

» Δημ. Καλαϊτζίδης:"Πρέπει να είμαστε "άγρυπνοι" μέχρι το τέλος"
» Η ώρα του κυπέλλου!
» Προσκήνιο-Παρασκήνιο
05.04.2005

» Ξέφυγε 4 βαθμούς η Βέροια
© Εφημερίδα Λαός 2005