ΛΑΟΣ Αδέσμευτη Καθημερινή Εφημερίδα Νομού Ημαθίας
Σάββατο, 14 Μαϊου 2005
 Αρχική Σελίδα 
 
 Ειδήσεις 
 Χρήσιμα 
 Αρχείο 
 Εφημερίδα 
  
Πρωτοσέλιδο
Τοπικά Νέα
Λαϊκά Σχόλια
Άρθρα Συνεργατών
Πολιτισμός
Εκδηλώσεις
Αθλητικά
Οικονομία
Ελλάδα
Κόσμος

Πρωτοσέλιδο 02.03.2005



Τεύχη σε μορφή PDF


Τροποποίηση συνδρομής
Hits 93189
312
Hosts 4306
37
Επισκέπτες 7995
43

1

10.05.2005

Γ. Καρατζαφέρης: "Η κυβέρνηση δεν παράγει έργο"

Ιδιαίτερα αυστηρός απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές και στην πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης εμφανίστηκε ο αρχηγός του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Γ. Καρατζαφέρης στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το βράδυ του Σαββάτου στα γραφεία του ΛΑΟΣ στη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στη Βέροια.

"Αυτοί που αγωνίστηκαν για την απομάκρυνση του ΠΑΣΟΚ και την ανάληψη της κυβέρνησης από τη ΝΔ είναι απογοητευμένοι διότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση δεν παρουσιάζει έργο". Χαρακτήρισε αφύσικα και περίεργα όσα συμβαίνουν σε σχέση με τα εθνικά μας θέματα, αναφερόμενος συγκεκριμένα στην εξέλιξη για το όνομα των Σκοπίων, και την απαράδεκτη όπως τη χαρακτήρισε προσπάθεια από την πλευρά της Ελλάδας για αποδοχή του σχεδίου Νίμιτς, το Κυπριακό και την κατάσταση στο Αιγαίο (με τις συνεχείς παραβιάσεις από πλευράς των Τούρκων) τη στιγμή που η Ελλάδα προσπαθεί να πείσει ότι αποδέχεται συμβιβαστική λύση.

"Όπως λέμε σε απλά ελληνικά ο κ. Ερντογάν "δουλεύει" κανονικά τον κ. Καραμανλή αφού κάθε φορά που συμβαίνει κάποια σοβαρή ελληνοτουρκική συνάντηση, παρουσιάζεται μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων".

Όσον αφορά την οικονομική κατάσταση ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ φάνηκε ιδιαίτερα απογοητευμένος και κατήγγειλε την ελληνική κυβέρνηση για απραξία. "Καμία ελπίδα ανάκαμψης δεν υπάρχει, δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης. Είναι αδύνατον να μειωθεί το δημόσιο έλλειμμα στο 2,9 %, σε όποιες κινήσεις και αν προχώρησε η προηγούμενη κυβέρνηση, όσες και να κάνει η σημερινή κυβέρνηση". Μίλησε για υπέρογκα ποσά τα οποία δαπανώνται για δημόσιες σχέσεις τη στιγμή που η ανεργία πλήττει σε δραματικό ποσοστό την Ελλάδα και ειδικά την περιοχή της Νάουσας.

Ο σημαντικότερος λόγος σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη που η ελληνική οικονομία έχει φτάσει σε οριακό σημείο, είναι η ανυπαρξία επώνυμων ελληνικών προϊόντων και η έλλειψη στήριξης στις ελληνικές επενδύσεις. Ο ίδιος πρότεινε τη δημιουργία συνδέσμων φορέων ή πολιτών, οι οποίοι θα προωθήσουν και θα προβάλουν τα ελληνικά προϊόντα. "Η αύξηση της ανεργίας είναι δεδομένη υπογράμμισε ο κ. Καρατζαφέρης. Οποιοσδήποτε συντηρεί αυτή τη στιγμή εργοστάσιο στη χώρα δικαιούται μεγαλόσταυρο ανδρείας αφού οι συνθήκες δεν τον βοηθούν και οι γειτονικές χώρες προσφέρουν πολύ χαμηλότερο κόστος λειτουργικό κόστος".

Η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Την εξάρτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τις επιλογές των ΗΠΑ υπογράμμισε ο κ. Καρατζαφέρης και τάχθηκε κατά του Ευρωσυντάγματος, το οποίο μειώνει τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το ρόλο των εθνών. Απαντώντας σε ερώτημα του "Λ" ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για τη λειτουργία της σε σχέση με τη θέση της Ελλάδας, την οποία την αντιμετωπίζουν ως τον "τρελό του χωριού". Ως παράδειγμα ανέφερε την υπόθεση του "βασικού μετόχου" και τη συμπεριφορά της Ε.Ε. την οποία χαρακτήρισε λοιδωριστική.

Κοινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς με τη γενοκτονία των Ποντίων

Ατυχή χαρακτήρισε ο κ. Καρατζαφέρης τον χειρισμό της κυβέρνησης όσον αφορά τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, θεωρώντας προτιμότερο τον κοινό εορτασμό της με την επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων στις 19 Μαϊου.

Αγαθή Σαββίδου
[email protected]

« Μάιος » « 2005   *
Δε Τρ Τε Πέ Πα Σά Κυ
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
13.05.2005

» Οι βαμβακοπαραγωγοί διαμαρτυρήθηκαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ
» Με συνθήματα διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική οι συγκεντρώσεις της "Πρωτομαγιάς"
» Μέχρι τις 10 Ιουνίου η υποβολή φακέλων για πριμοδότηση νέων αγροτών
» Χ. Ουσουλτζόγλου: Μερική απασχόληση: Προσλήψεις χωρίς διαφάνεια στη Βέροια
» Από σήμερα έως την Κυριακή η "Βιομηχανική Κληρονομιά" σε συνέδριο του ΚΠΕ Νάουσας
10.05.2005

» ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Λίγα λόγια, πολλή δουλειά και έργα
» Την 183η επέτειο του Ολοκαυτώματος τίμησε ο Δήμος Νάουσας
08.05.2005

» Δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν χθες λόγω... παρεμβολών
» Ιδρυση δανειστικής τράπεζας αίματος από τον Δήμο Απ. Παύλου
06.05.2005

» Απεργούν οι υπάλληλοι των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων
» Άρχισε η υποβολή δηλώσεων στον ΟΣΔΕ
» Ολοκληρώθηκε στη Νάουσα το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών φιλμ και βίντεο μικρού μήκους
» Επιστολή στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις ζημιές στις δενδροκαλλιέργιες
» Πολιτική λύση για την Μητροπόλεως
» Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας
© Εφημερίδα Λαός 2005