ΛΑΟΣ Αδέσμευτη Καθημερινή Εφημερίδα Νομού Ημαθίας
Σάββατο, 14 Μαϊου 2005
 Αρχική Σελίδα 
 
 Ειδήσεις 
 Χρήσιμα 
 Αρχείο 
 Εφημερίδα 
  
Πρωτοσέλιδο
Τοπικά Νέα
Λαϊκά Σχόλια
Άρθρα Συνεργατών
Πολιτισμός
Εκδηλώσεις
Αθλητικά
Οικονομία
Ελλάδα
Κόσμος

Πρωτοσέλιδο 02.03.2005



Τεύχη σε μορφή PDF


Τροποποίηση συνδρομής
Hits 93189
312
Hosts 4306
37
Επισκέπτες 7995
43

2

10.05.2005

Την 183η επέτειο του Ολοκαυτώματος τίμησε ο Δήμος Νάουσας

Ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 183ης επετείου του Ολοκαυτώματος.

Στο Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος τελέσθηκε η επίσημη δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Βεροίας και Ναούσης Παντελεήμονα και ακολούθησε τρισάγιο στο χώρο θυσίας. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γεν. Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Τσιότρας.

Την φετινή επέτειο τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Ημαθίας κ.κ. Χαλκίδης, Φωτιάδης, Χρυσοχοϊδης Σιδηρόπουλος, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γεώργιος Καρατζαφέρης, ο Νομάρχης Ημαθίας κ. Ι. Σπάρτσης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Κων/νος Βελέντζας και παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Γ. Πάτσος, οι Αντιδήμαρχοι Ι. Ιωσηφίδου, Χρ. Παππάς, Ι. Μαλάκης, Γ. Φουντούλης, Δημοτικοί και Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Στρατού της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο δημοσιογράφος κ. Κων/νος Μπλιάτκας. Ακολούθησε παρέλαση στο χώρο του Ηρώου με τη συμμετοχή συλλόγων, λαογραφικών συγκροτημάτων, μαθητών, της Φιλαρμονικής, τμημάτων του στρατού και της αστυνομίας. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Νάουσας παρέθεσε δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου "Βέρμιον".

3ος Δρόμος Θυσίας

Το Σάββατο στις 6:00 μ.μ. δόθηκε από το Δήμαρχο κ. Α. Καραμπατζό η εκκίνηση του 3ου Δρόμου θυσίας, στον οποίο έλαβαν μέρος 120 αθλητές, μαθητές και πολίτες κάθε ηλικίας καθώς και βετεράνοι αθλητές από την Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη, τις Σέρρες και την Καβάλα.

Κατά τη διαδρομή τους οι αγωνιζόμενοι πέρασαν από παραδοσιακές γειτονιές, μνημεία, αξιοθέατα και από το κέντρο της πόλης. Τα αποτελέσματα του 3ου Δρόμου Θυσίας, ανά κατηγορία ήταν: Α΄ Κατηγορία (έως 12 ετών),  Τζαβέλας Νικόλαος, Δάμτσης Παναγιώτης, Μάινος Δημήτρης, Τσιότσκου Μαρία, Γρηγορίου Αντιγόνη,  Μαυροδουλάκη Λαμπρινή. Β΄ Κατηγορία (13-25 ετών). Μπεγάσι Παντελής,  Πορφυρόπουλος Νίκος, Καρούτσος Δημήτρης.  Γκάτσεβα Σουζάνα,  Γιαννότση Κατερίνα,  Μάντσιου Χρυσάνθη. Γ΄ Κατηγορία (26-35 ετών) Κωνσταντινίδης Κοσμάς, Γεωργιάδου Τριάδα, Ξένου Μαρία. Κατηγορία Δ΄(36 και άνω)  Φιλημέγκας Γιώργος,  Σακελλάρης Κων/νος,  Σιούλας Νικόλαος, Φιλιππίδου Αναστασία.

Μετά το τέλος του αγώνα, δόθηκαν σε όλους αναμνηστικά διπλώματα και στους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας μετάλλια και κύπελλα, τα οποία απένειμαν ο Δήμαρχος κ. Καραμπατζός, οι Αντιδήμαρχοι Χρ. Παππάς, Γ. Φουντούλης, Ι. Μαλάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δ. Ιτσκάρα και Ι. Παπαστόϊκας, και ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας κ. Βασιλειάδης.

Επίσης, βραβεύθηκαν συμβολικά για τη συμμετοχή τους ο Λιόλιος Αθανάσιος, πρόεδρος των Νεφροπαθών και ο 69χρονος Καραϊσκος Ευάγγελος, ο οποίος ήταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία από όσους έλαβαν μέρος στον αγώνα.

Ο Δήμαρχος κ. Αν. Καραμπατζός τόνισε τη συμβολική αξία του αγώνα, χαρακτηρίζοντας τον, ως μια ελάχιστη έκφραση τιμής στους προγόνούς μας οι οποίοι θυσιάστηκαν για την ελευθερία.

Ευχαρίστησε όσους έλαβαν μέρος στον Δρόμο Θυσίας και ιδιαίτερα τους βετεράνους αθλητές, που συμμετείχαν στον 3ο Δρόμο Θυσίας και ήρθαν στην Νάουσα από διάφορες πόλεις της Μακεδονίας. Αλυτάρχης και υπεύθυνος του αγώνα ήταν ο Αντιδήμαρχος κ. Χρ. Παππάς, ενώ για τη διεξαγωγή του Δρόμου Θυσίας πολύτιμη ήταν η στήριξη των δασκάλων, των γυμναστών και των αθλητικών συλλόγων της πόλης, καθώς και η βοήθεια της Λέσχης Μοτοσικλετιστών, της Δημοτικής Αστυνομίας και της Τροχαίας.   

« Μάιος » « 2005   *
Δε Τρ Τε Πέ Πα Σά Κυ
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
13.05.2005

» Οι βαμβακοπαραγωγοί διαμαρτυρήθηκαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ
» Με συνθήματα διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική οι συγκεντρώσεις της "Πρωτομαγιάς"
» Μέχρι τις 10 Ιουνίου η υποβολή φακέλων για πριμοδότηση νέων αγροτών
» Χ. Ουσουλτζόγλου: Μερική απασχόληση: Προσλήψεις χωρίς διαφάνεια στη Βέροια
» Από σήμερα έως την Κυριακή η "Βιομηχανική Κληρονομιά" σε συνέδριο του ΚΠΕ Νάουσας
10.05.2005

» ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Λίγα λόγια, πολλή δουλειά και έργα
» Γ. Καρατζαφέρης: "Η κυβέρνηση δεν παράγει έργο"
08.05.2005

» Δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν χθες λόγω... παρεμβολών
» Ιδρυση δανειστικής τράπεζας αίματος από τον Δήμο Απ. Παύλου
06.05.2005

» Απεργούν οι υπάλληλοι των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων
» Άρχισε η υποβολή δηλώσεων στον ΟΣΔΕ
» Ολοκληρώθηκε στη Νάουσα το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών φιλμ και βίντεο μικρού μήκους
» Επιστολή στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις ζημιές στις δενδροκαλλιέργιες
» Πολιτική λύση για την Μητροπόλεως
» Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας
© Εφημερίδα Λαός 2005