ΛΑΟΣ Αδέσμευτη Καθημερινή Εφημερίδα Νομού Ημαθίας
Δευτέρα, 9 Μαϊου 2005
 Αρχική Σελίδα 
 
 Ειδήσεις 
 Χρήσιμα 
 Αρχείο 
 Εφημερίδα 
  
Πρωτοσέλιδο
Τοπικά Νέα
Λαϊκά Σχόλια
Άρθρα Συνεργατών
Πολιτισμός
Εκδηλώσεις
Αθλητικά
Οικονομία
Ελλάδα
Κόσμος

Πρωτοσέλιδο 02.03.2005



Τεύχη σε μορφή PDF


Τροποποίηση συνδρομής
Hits 88258
402
Hosts 4021
43
Επισκέπτες 7507
56

1

04.05.2005

Αρνητική κριτική στη Ν.Δ. άσκησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τ. Σιδηρόπουλος για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης

Αναλυτική και αρνητική κριτική για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία και πολύ σύντομη αυτοκριτική για το έργο του ΠΑΣΟΚ και τις αιτίες που το οδήγησαν στην αντιπολίτευση, έκανε χθες το πρωί ο βουλευτής Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ κ. Τάσος Σιδηρόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες στη Βέροια.

Μετά τις ευχές για τις γιορτές του Πάσχα, ο βουλευτής αναφέρθηκε στην  προηγούμενη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στις τομές που κατάφερε να κάνει σε μεγάλα έργα υποδομής,  αλλά, βασικά,  στην κοινωνική του πολιτική.

Όπως είπε, τα συμπεράσματα του πρόσφατου Συνεδρίου είναι ενθαρρυντικά κυρίως ως προς την  συνύπαρξη παλαιών και νέων στελεχών.
Η αναφορά του στο ΠΑΣΟΚ ολοκληρώθηκε με την προσωπική του εκτίμηση σχετικά με την ήττα του κόμματος στις τελευταίες εκλογές. Όπως είπε ο κ. Σιδηρόπουλος, τα τελευταία χρόνια το ΠΑΣΟΚ είχε απομακρυνθεί από βασικές του αρχές που το έκαναν να μοιάζει με τα άλλα κόμματα γι΄αυτό και καταψηφίστηκε.

Στη συνέχεια ο Ημαθιώτης βουλευτής καταφέρθηκε στο κυβερνών κόμμα και στις πολιτικές επιλογές της Ν.Δ. η οποία, όπως είπε, "οδηγεί τη χώρα προς τα πίσω" Ένα πισωγύρισμα που "μειώνει την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό, και την θέτει υπό επιτήρηση" (π.χ. θέμα απογραφής).

Ο κ. Σιδηρόπουλος επεσήμανε ότι "βιώνουμε μια πολιτική λιτότητας σε βάρος των πολλών, των μισθωτών και των συνταξιούχων" ενώ έχουμε μείωση της φορολογίας στους προνομιούχους και μείωση παράλληλα των εσόδων κατά 12%.

Αναφέρθηκε στην αύξηση του ΦΠΑ, στην ακρίβεια του τελευταίου χρόνου, σε σπατάλες της κυβέρνησης, σε ταξικές αυξήσεις και σε νομοσχέδια που όχι μόνο δεν λύνουν αλλά δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα. "Ούτε νοικοκύρεμα υπάρχει, ούτε αξιοπιστία. Γεμίσαμε κρατικοδίαιτους, χάνουμε το κύρος μας και εμφανίζουμε μια εικόνα οπισθοδρόμησης" τόνισε ο βουλευτής.

Αγροτικά

Αμέτοχη στα προβλήματα των αγροτών, βρίσκει την κυβέρνηση ο κ. Σιδηρόπουλος, εκτιμώντας ότι ένα χρόνο μετά,  η Ν.Δ. εξακολουθεί να επιρρίπτει ευθύνες στην αγροτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ. "Για πρώτη φορά αντιμετωπίζουμε πρόβλημα επιβίωσης των αγροτών και έλλειμμα ενημέρωσης για την ΚΑΠ" τόνισε, ενώ ερωτηθείς για την "πονεμένη ιστορία"και κατάσταση των αγροτών εδώ και τόσα  χρόνια που κυβερνούσε το  ΠΑΣΟΚ, περιορίστηκε στην εκτίμηση ότι ο αγροτικός κόσμος με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ άλλαξε το βιοτικό του επίπεδο, ενώ στον ένα χρόνο της Ν.Δ, το αγροτικό εισόδημα - όπως είπε - μειώθηκε κατά 30% "Είναι πρωτοφανής και παταγώδης η αγροτική πολιτική της ΝΔ που οδήγησε στη δραματική συρρίκνωση του εισοδήματος" είπε, αποδεχόμενος κι ένα μερίδιο ευθύνης του ΠΑΣΟΚ στην χρόνια απόγνωση των αγροτών. Όσον αφορά το Συνεταιριστικό Κίνημα στην Ημαθία και τον μεγάλο αριθμό των Ομάδων Παραγωγών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, συμφώνησε με την υπάρχουσα κρίση και αναξιοπιστία των Συνεταιριστικών φορέων  και πρότεινε την επανεξέταση του ρόλου τους από μηδενική βάση ώστε να στηριχτούν οι υγιείς οργανισμοί που θα μπορούν να παρεμβαίνουν σωστά στο κύκλωμα διαχείρισης και διακίνησης των προϊόντων

Αναξιοκρατία και αδυναμία

"Κατάργηση του ΑΣΕΠ, επαναφορά σειράς αποστράτων,  τοποθετήσεις νέων προϊσταμένων και ξήλωμα παλαιών με κομματικά κριτήρια και ένα πογκρόμ διώξεων χωρίς αξιολόγηση", καταδεικνύουν την αναξιοπιστία του κράτους και της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του βουλευτή. Όπως είπε χαρακτηριστικά "η αναξιοκρατία ζει και βασιλεύει" Αναφερόμενος στα Εθνικά θέματα και την εξωτερική πολιτική, εξέφρασε την άποψη ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά και τις καθημερινές προκλήσεις των Τούρκων που έχουν γιγαντωθεί δηλώνουν αδυναμία και ανευθυνότητα,   "Όλα αυτά δείχνουν ένα αρνητικό πολιτικό μείγμα που είναι δυσάρεστο και το εισπράττει η κυβέρνηση με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Πρέπει να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις με τη συνεργασία όλων των κομμάτων" είπε, υποστηρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ χειρίστηκε με υπευθυνότητα τα ευαίσθητα εθνικά ζητήματα και κατάφερε να φέρει σε δύσκολη θέση την Τουρκία όσον αφορά την ένταξή της στην Ε.Ε. "Η Ελλάδα είχε επί ΠΑΣΟΚ ρόλο, φωνή και λόγο. Αντίθετα, σήμερα η ΝΔ τρέχει πίσω από τις εξελίξεις" κατέληξε ο βουλευτής

Ανεργία και "Κλωστήρια"

Απαράδεκτο θεωρεί ο κ. Σιδηρόπουλος τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και το Υπουργείο το θέμα της ανεργίας, των απολυμένων της "Τρικολάν" και των  εργαζόμενων στα "Κλωστήρια".  Τον παρομοίωσε με παλιές ελληνικές ταινίες - κωμωδίες και έκανε λόγο για εμπαιγμό των εργαζομένων. Υπογράμμισε ότι όλοι οι βουλευτές του Νομού επιθυμούν να λύνονται τα προβλήματα, όμως στην προκειμένη περίπτωση δεν κρίνεται η πρόθεση των τοπικών πολιτικών αλλά οι πολιτικές και οι επιλογές της κυβέρνησης που "άλλα έλεγε και άλλα κάνει", αφού ούτε στις ζημιές των θερμοκηπίων, ούτε στη διάθεση των μήλων, δόθηκε λύση.

ΧΥΤΑ

Απέραντο σκουπιδότοπο χαρακτήρισε την Ημαθία ο βουλευτής  και ερωτηθείς σχετικά  εκτίμησε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να καταλήξει και να προχωρήσει με γενναία βήματα σε μια τεκμηριωμένη λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Τοπικά θέματα

Ερωτηθείς για την συνεργασία του, ως βουλευτής,  με τους Δήμους για τα προβλήματα τους, ο κ. Σιδηρόπουλος αναφέρθηκε στο τεράστιο ζήτημα των Δήμων που είναι το οικονομικό. Κάτι που δεν βοηθάει, όπως είπε, στη λύση των προβλημάτων. Ο ίδιος, διαβεβαίωσε για την καλή του σχέση με τους Δημάρχους και την αρκετά καλή συνεργασία μαζί τους, έριξε ευθύνες όμως στην Πολιτεία η οποία θα πρέπει να επιδείξει περισσότερη ευαισθησία στους θεσμούς της Αυτοδιοίκησης.
 "Οι Δήμοι πρέπει να αναδείξουν τις τουριστικές περιοχές τους και τον αρχαιολογικό - πολιτιστικό τους πλούτο. Μια απ΄τις προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ στην Ημαθία θα πρέπει να είναι το Μουσείο στη Βεργίνα" πρόσθεσε.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι και ο ίδιος προσωπικά συμφωνεί και θα στηρίξει την ίδρυση ΤΕΙ στην Αλεξάνδρεια.

Εκλογές και υποψηφιότητες

Κριτικά και αυστηρά στάθηκε ο κ. Σιδηρόπουλος απέναντι στην πρόσφατη "εκλογολογία" στο Νομό μας και στις κινήσεις προσώπων που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι στις επόμενες Νομαρχιακές και Δημοτικές εκλογές.  "Υπάρχουν φιλοδοξίες σε τοπικό επίπεδο, όμως πολλές φορές είναι άκαιρες, βιαστικές και δεν βοηθούν. Πρέπει όλοι να επιδείξουν σύνεση και μέτρο" τόνισε, προσθέτοντας ότι οι φιλοδοξούντες την υποψηφιότητα θα πρέπει να περιμένουν τις διαδικασίες και τότε να πάρουν θέση, τόσο οι επιθυμούντες όσο και τα μέλη - φίλοι του κόμματος, "Έπρεπε και πρέπει να σεβαστούμε τις διαδικασίες" συνέχισε δίνοντας το στίγμα του "ανοίγματος" και στις δυνάμεις της Αριστεράς ώστε από κοινού να εξεταστούν τα Αυτοδιοικητικά συστήματα με κατεύθυνση την ενότητα και την ισχυροποίηση των μηχανισμών. Κλείνοντας ο κ. Σιδηρόπουλος επιφυλάχθηκε για νέες συναντήσεις με τους εκπροσώπους του Τύπου δηλώνοντας ότι είναι "ανοιχτός" στην επικοινωνία όποτε χρειαστεί. Την συνέντευξη συντόνιζε η επιστημονική συνεργάτης του βουλευτή κ. Αναστασία Πλήκα.

                                  Σ.Γκ.

« Μάιος » « 2005   *
Δε Τρ Τε Πέ Πα Σά Κυ
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
08.05.2005

» Δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν χθες λόγω... παρεμβολών
» Ιδρυση δανειστικής τράπεζας αίματος από τον Δήμο Απ. Παύλου
06.05.2005

» Απεργούν οι υπάλληλοι των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων
» Άρχισε η υποβολή δηλώσεων στον ΟΣΔΕ
» Ολοκληρώθηκε στη Νάουσα το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών φιλμ και βίντεο μικρού μήκους
» Επιστολή στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις ζημιές στις δενδροκαλλιέργιες
» Πολιτική λύση για την Μητροπόλεως
» Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας
05.05.2005

» Ισχυρές οι αποφάσεις του Δημ.Συμβουλίου για την οδό Μητροπόλεως
» Τον ΕΛΓΑ στη Βέροια επισκέφθηκαν οι βουλευτές Μιχ. Χαλκίδης και Ι. Τζαμτζής
» Φωτιά χθές σε σπίτι στον οικισμό της ΔΕΗ
04.05.2005

» Αναστολή των εργασιών μέχρι του χρόνου
» Βαρύς τραυματισμός 20χρονου Βεροιώτη
» Γλέντησαν για την Πασχαλιά στη Ν. Νικομήδεια
» Με αυγομαχίες γιόρτασαν στα Λευκάδια
© Εφημερίδα Λαός 2005