ΛΑΟΣ Αδέσμευτη Καθημερινή Εφημερίδα Νομού Ημαθίας
Τετάρτη, 13 Απριλίου 2005
 Αρχική Σελίδα 
 
 Ειδήσεις 
 Χρήσιμα 
 Αρχείο 
 Εφημερίδα 
  
Πρωτοσέλιδο
Τοπικά Νέα
Λαϊκά Σχόλια
Άρθρα Συνεργατών
Πολιτισμός
Εκδηλώσεις
Αθλητικά
Οικονομία
Ελλάδα
Κόσμος



Πρωτοσέλιδο 02.03.2005

Τεύχη σε μορφή PDF


Τροποποίηση συνδρομής
Typos FM 3
Hits 58218
183
Hosts 2653
16
Επισκέπτες 4159
19

1

12.04.2005

Συνεχίζεται στη Νάουσα το σεμινάριο του 2ου Γρ. Β/θμιας Εκπ/σης

Το δεύτερο μέρος του σεμιναρίου που διοργανώνει το 2ο Γραφείο Β/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας στο πλαίσιο του προγράμματος "Υποδοχή - υποστήριξη του νέου εκπαιδευτικού" πραγματοποιείται αύριο Τετάρτη στη 1.00 το μεσημέρι, στη Νάουσα.


Τα θέματα που θα εισηγηθούν, η προϊσταμένη του 2ου Γραφείου κ. Γεωργία Μπατσαρά και ο δ/ντης του 2ου Γυμνασίου Νάουσας κ. Κώστας Θεοχαρόπουλος, αφορούν τον πρωτοδιόριστο και νεοδιόριστο εκπαιδευτικό ως μέλος του Συλλόγου διδασκόντων (δικαιώματα - υποχρεώσεις) καθώς και το καθηκοντολόγιο των εκπαιδευτικών.


Το σεμινάριο που ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη 6 Απριλίου έχει σκοπό την παρουσίαση, περιγραφή και ανάλυση της Β/θμιας Εκπ/σης, την παρουσίαση, περιγραφή και ανάλυση των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του εκπαιδευτικού ως μέλος του συλλόγου διδασκόντων καθώς και την παροχή ειδικών γνώσεων σ' αυτόν για την επίλυση πρακτικών ζητημάτων λειτουργίας του σχολείου.


Όπως τόνισε η κ. Γεωργία Μπατσαρά στον χαιρετισμό της κατά την έναρξη των εργασιών, οι στόχοι του προγράμματος και του σεμιναρίου του 2ου Γραφείου, μεταξύ άλλων είναι να αποκτήσει ο νέος εκπαιδευτικός ικανότητες, δεξιότητες, στάσεις και συμπεριφορές ώστε να συνειδητοποιήσει το ρόλο της Β/θμιας Εκπαίδευσης στο οικοδόμημα του εκπαιδευτικού συστήματος και του κοινωνικοοικονομικού - πολιτικού και πολιτισμικού γίγνεσθαι και να κατανοήσει το ρόλο που καλείται να παίξει τόσο η σχολική μονάδα ως δυναμικό κύτταρο όσο και ο ίδιος ως μέλος του συλλόγου διδασκόντων στην ανάδειξη της σχολικής μονάδας.


Για την εκπόνηση της εργασίας καταβλήθηκε προσπάθεια ώστε τα παρουσιαζόμενα στοιχεία να ανταποκρίνονται στην κρατούσα σήμερα κατάσταση σχετικά με την οργάνωση, δομή και λειτουργία του εκπαιδευτικού μας συστήματος.


Ο δ/ντης της Δ/νσης Β/θμαις Εκπαίδευσης κ. Νίκος Ευαγγελόπουλος, στον δικό του χαιρετισμό επεσήμανε τον θεμελιώδη και ιερό, όπως τον χαρακτήρισε, ρόλο του εκπαιδευτικού στην κοινωνία, με εφόδια την επιστημονική κατάρτιση, τις πατροπαράδοτες αρετές που πρέπει να κοσμούν τους εκπαιδευτικούς, τη συνεχή προετοιμασία και προσπάθεια για προσφορά, την ευσυνειδησία, το υψηλό αίσθημα ευθύνης και τη συνεργασία με γονείς, φορείς, υπηρεσίες και πολίτες.


Συγχάρηκε επίσης την προϊσταμένη του 2ου Γραφείου κ. Γεωργία Μπατσαρά για την πρωτοβουλία και την διοργάνωση του σεμιναρίου.


Παρουσίες


Την έναρξη των εργασιών του σεμιναρίου τίμησαν με την παρουσία τους ο  Πανοσιολογιότατος Αρχιερατικός επίτροπος Νάουσας,  ο  Αντινομάρχης Παιδείας, η Πρόεδρος Δημοτικής επιτροπής Παιδείας Βέροιας, ο Δ/ντής Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Ημαθίας, ο Προϊστάμενος του 1ου Γραφείου Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Ημαθίας, ο Προϊστάμενος Διοικητικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Ημαθίας, ο Προϊστάμενος Εκπ/κών Θεμάτων Τεχν. Κατεύνσης, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής , ο Προϊστάμενος του Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Νάουσας, οι σύμβουλοι της Δ.Ε. Ν. Ημαθίας, Διευθυντές σχολείων Νάουσας και  Βέροιας, ο Διευθυντής και ο υποδιευθυντής του Γυμνασίου Μακροχωρίου, ο Διευθυντής του ΕΕΕΕΚ Νάουσας, ο υπεύθυνος του ΚΠΕ Νάουσας, οι 25 Νεοδιόριστοι Εκπαιδευτικοί των σχολείων αρμοδιότητας του 2ου Γραφείου Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Ημαθίας για τους οποίους διοργανώθηκε το σεμινάριο, εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων αρμοδιότητας του 2ου Γραφείου Δ.Ε. Ν. Ημαθίας και ο υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ημαθίας.


Το σεμινάριο συνεχίζεται αύριο και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 20 Απριλίου όπου θα γίνει και η αξιολόγηση του προγράμματος.


Να σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά υλοποιείται στο Νομό μας, ανάλογο επιμορφωτικό πρόγραμμα με πρωτοβουλία και ευθύνη ενός Γραφείου της Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης και μάλιστα με εισηγητές και συνεργάτες εκπαιδευτικούς από το δυναμικό της Ημαθίας.


Κι αυτό, όπως υπογραμμίζει η κ. Μπατσαρά, "για να είμαστε όσο γίνεται πιο κοντά στους εκπαιδευτικούς".

« Απρίλιος » « 2005   *
Δε Τρ Τε Πέ Πα Σά Κυ
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
12.04.2005

» Επανέρχεται το θέμα του Αεροδρομίου Αλεξάνδρειας
» Βραβρεύθηκαν οι διακριθέντες, στους Πανελλήνιους Μαθηματικούς διαγωνισμούς
10.04.2005

» Ξεκαθαρίζει το τοπίο στους Δήμους
» Από 1,40 σε 2 ευρώ αυξάνονται από αύριο τα διόδια
» 200 εκ. από Γ' ΚΠΣ για μικρές εμπορικές επιχειρήσεις
08.04.2005

» "Συμβιβασμός" στο θέμα των Σκοπίων;
» Υπόγεια σιδηροδρομική διάβαση και εργ. κατοικίες προωθεί ο Δήμαρχος Πλατέος
» Για τις γυναίκες και την ισότητα των δύο φύλων μίλησε ο κ. Σπάρτσης στην εκδήλωση του Inner Wheel
» Η Εθνική Τράπεζα ενημέρωσε τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες
07.04.2005

» "Ταυτότητα" αποκτούν οι Έλληνες έμποροι
» Ειδικοί έλεγχοι σε λεωφορεία ενόψει σχολικών εκδρομών
06.04.2005

» Εργα 12 εκ. ευρώ από τον "Θησέα"
» Να ανακληθεί η προσωρινή διαταγή του ΣτΕ ζητεί ο Δήμος Βέροιας
» Συνάντηση των απολυμένων της "Τρικολάν" αύριο
05.04.2005

» Δημοτική Επιχείρηση Κατασκευών και Τεχνικών έργων ιδρύεται στο Δήμο Πλατέος
© Εφημερίδα Λαός 2005